Prijava

Vaša prijava

  • Rubrika
  • Korona

Mjere zaštite


Za sve najnovije informacije posjetite stranice koronavirus.hr i civilna-zastita.gov.hr . Posebna stranica za Zagrebačku županiju.

Službeni Telegram kanal Grada Velike Gorice: https://t.me/goricahr 

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije – epidemiološka služba, u Velikoj Gorici je ukupno 35 osoba pozitivna na koronavirus, a u okolnim općinama još 4. Izliječeno je 36 osoba, a 3 osobe su preminule.

Donesena je Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj. Za ulaske i izlaske iz mjesta prebivališta potrebno je posjedovati valjanu propusnicu. Tko izdaje propusnice? Kretanje unutar grada i okolnih naselja je slobodno (administrativne granice Grada Velike Gorice).

Odlukom Stožera civilne zaštite RH zatvaraju se sve tržnice jer se na mnogima od njih nisu poštovale higijenske mjere. Tako je od 23.3. zatvorena i velikogorička tržnica.

Radi zaštite djelatnika u trgovinama kojima je dopušten rad, kao i zbog mogućnosti preraspodjele djelatnika i učinkovitog upravljanja ljudskim resursima, rad svih trgovina ograničava se na vrijeme od 8:00 do 17:00 sati, javljaju iz Stožera civilne zaštite RH.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, dana 21. ožujka 2020. godine donosi Odluka o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima. Ova Odluka odnosi se na ulice, trgove, rive, parkove i sve ostale javne površine na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba. Pridržavanje ove mjere kontrolirat će policija. Kao ispomoć policiji angažirane su i vatrogasne postrojbe koje će također kontrolirati provedbu ove mjere.

Ministar Božinović najavio je danas kaznenu odgovornost za osobe koje putem društvenih mreža šire dezinformacije i potiču paniku.

Iako je danas u jednom dnevnom listu objavljeno kako je u Velikoj Gorici od jučer dvoje zaraženih koronavirusom, u pitanju je pogrešna informacija. Bez obzira na to Stožer CZ VG upozorava građane da ne izlaze iz svojih domova, te da se pridržavaju svih mjera i preporuka stožera civilne zaštite.

Od nedjelje 22. ožujka obustavlja se javni prijevoz na području cijele RH.

Stožer civilne zaštite RH donio je odluke prema kojima će se od 20. ožujka pogrebi i vjenčanja održavati samo u krugu najuže obitelji.

Stožer CZ RH naložio je 19. ožujka da se sva dječja igrališta na području države moraju ograditi i zatvoriti, čime bi se onemogućio  međusobni bliski kontakt djece na igralištima, a vezano za preporuke o nužnom razmaku između dvije osobe.