Prijava

Vaša prijava

FOTO: Novo Čiče je veliko gradilište

[]

Radovi na Vatrogasnom domu u Novom Čiču i projektu Edukativnog centra i Društvenog centra Novog Čiče u punom su jeku. A kakvo je stanje na gradilištu danas je provjerio i prvi čovjek grada Dražen Barišić.

-Za Novo Čiče je ovo jedan od najbitnijih i najvažnijih projekata. Za ovaj kompleks, koji sada ide u završnu fazu uređivanja nakon nekoliko godina, zaslužan je KUD Čiče i realizator Stipo Duvnjak. Ovaj objekt će dati novu dimenziju ukupnog razvoja. Bit će poduprijet s međunarodnim novcima i dati šansu da stari objekti dobiju još veću funkciju- istaknuo je obilazeći radove na Edukativnom i Društvenom centru Novo Čiče Barišić, koji se nada kako će sljedeće godine doći do useljenja i programa, čime će užitak boravljenja na tom prostoru biti još veći.

U Društvenom centru Novo Čiče održavat će se radionice, a među njima i radionica prerade lana koja će s vremenom postati glavna lokacija upravo za takve aktivnosti.

-Težište nam je Centar za izradu lana za širu regiju. Vrlo nam je potreban i mislimo da ćemo nakon izgradnje imati još više toga za pokazati našim gostima i da ćemo privući još veći broj gostiju- kazao je predsjednik KUD-a Novo Čiče Stipo Duvnjak.

Projekt Društvenog centra traje dvije godine i za njega je KUD Čiče dobio gotovo dva milijuna kuna. Inače, cijeli kompleks je zamišljen tako da omogući osobama koje dolaze da ostanu ovdje na nekoliko dana, jer osiguran je i smještaj za spavanje.

Osim radova na Edukativnom centru i Društvenom centru, trenutno traju i radovi na Vatrogasnom domu u Novom Čiču.

-Imamo puno udruga koje se u ovom trenutku nemaju gdje okupljati, pa će izgradnja novog doma nama, a i svim našim mještanima i okolnim naseljima uljepšati i pojednostaviti živote. Bit će nam svima ugodnije i lakše jer ćemo dobiti mjesto za druženje- rekao je predsjednik DVD-a Zvjezdan Čurla.

Završetkom radova dom će imati oko tisuću kvadrata.

-Nakon ove faze brzo krećemo s podizanjem zidova, prve i druge deke, kada će prostor dobiti svoju fizionomiju. Vrijednost radova u ovoj fazi je 600 tisuća kuna- izjavio je gradonačelnik Dražen Barišić.

Ukupna vrijednost je 4,5 do pet milijuna kuna.

Objava FOTO: Novo Čiče je veliko gradilište pojavila se prvi puta na 01Portal - Prvi u Zagrebačkoj županiji.