Prijava

Vaša prijava

Užasne scene u previsokom porazu: Đekić ima potres mozga i mora na operaciju…

[]

Kad neće, onda baš neće… Kad je riječ o nogometu, igri i rezultatima, nije ovo prva takva faza u jednoj traumatičnoj sezoni nogometaša Gorice, ali ovog subotnjeg poslijepodneva u Koprivnici nogomet je pao u drugi plan. Sve je stalo u situaciji iz 20. minuti, jednu od onih koje lede krv u žilama, a u njoj se našao 19-godišnji igrač Gorice Đuro-Giulio Đekić.

Jurio je za loptom u toj situaciji, sudario se sa suigračem Ivanom Banićem i ostao ležati. Banićeva reakcija bila je panična, odmah je pozvao liječničku službu u pomoć, a sve skupa potrajalo je nekoliko minuta. Morali su na kraju Đekića iznijeti na nosilima, tribine koprivničkog stadiona su utonule u zaglušujuću tišinu, a nakon što je utakmica završila, stigle su i nešto konkretnije informacije o njegovu stanju.

“Nakon što je obavio pretrage u Općoj bolnici u Koprivnici, gdje je utvrđen višestruki prijelom facijalne kosti, prijelom arkade i potres mozga, Đuro-Giulio Đekić će biti prevezen u Kliničku bolnicu Dubrava, gdje bi u nedjelju trebao biti operiran”, objavili su iz kluba.

Velika i strašna nesreća stigla je ovog mladog nogometaša u njegovoj drugoj seniorskoj utakmici, u sudaru koji nije imao presudan rezultatski značaj, a cijeli događaj još jednom je pokazao koliko nogomet kao igra može biti opasan, pa čak i – nevažan! Svi su nakon susreta pričali samo o mladom Đekiću, raspitivali se o njegovu stanju, pa je i nezasluženo visok poraz nekako bilo lakše podnijeti. Pogotovo nakon što su prve vijesti govorile da je Đuro-Giulio stabilno, da je najgori scenarij izbjegnut…

A što se tiče samog nogometa, opet dolazimo do mikro trauma za navijače Gorice. Četvrti put zaredom Goričani su morali potpisati kapitulaciju, na terenu na kojem su se stvari često odvijale naopako u svakom smislu, pa su se tako mnogi sjetili da je upravo na tom stadionu svojevremeno nastradao i Paulius Golubickas, koji je također morao biti prevezen u bolnicu.

Osim nove teške ozljede, ovoga puta sve je u krivo otišlo i po pitanju raspleta utakmice. Gorica je u prvih 45 minuta bila dobra, puno bolja nego protiv Osijeka tjedan dana ranije, puno bolja od protivnika, ali sve to nije bilo dovoljno da na predah ode s vodstvom. Kolosalne prilike propuštali su i Mitrović, i Rukavina, i Vujnović, a protivničku mrežu igrači trenera Vidovića konačno su otključali u 41. minuti. Bila je to lijepa kombinacija koju je svojim četvrtim golom u sezoni okončao Nikola Vujnović.

Nažalost po Goričane, potrajalo je to vodstvo nepune dvije minute, jer Slaven Belupo je izjednačio iz svog prvog udarca u okvir gola. Iz sjajnog, odmjerenog udarca vanjskom stranom kopačke, ali apsolutno je nedvojbeno da je taj gol Benedika Mioča donio domaćinu potpuno nezasluženo izjednačenje nakon viđenog u prvoj polovici utakmice.

Imala je Gorica svoje prilike i u nastavku, u kojem je domaći sastav ipak izgledao puno bolje i opasnije. Kako je nestajalo snage i energije u nogama i plućima igrača Gorice, tako se dizao Slaven Belupo, kojeg je u prvih sat i nešto vremena od potopa spašavao golman Sušak. A kad je već počupao sve što se počupati moglo, otvorilo se domaćinu i na drugoj strani terena.

Igrala se 69. minuta, Slaven je dobio korner, najviše je skočio i prečku pogodio Agbekpornu, koji je tek ušao u igru, a lopta se između četvorice igrača Gorice odbila točno na čelo Tomislava Božića, koji je s metra udaljenosti donio preokret rezultata. I potpuno preokrenuo stvari.

Sve je kvragu i definitivno otišlo u 80. minuti, kad je Jurica Pršir zakačio Caimacova, a sudac Lovrić nakon pregledavanja snimke iz VAR sobe pokazao na bijelu točku. Mioč je bio siguran, iz trećeg udarca u okvir gola postigao je treći Slavenov, a drugi svoj gol na utakmici. Da se statistika ne bi slučajno pokvarila pobrinuo se 17-godišnji Patrik Marić u 95. minuti, koji je iz četvrtog Slavenova udarca u okvir postigao i četvrti gol te zaključio utakmicu rezultatom koji ne opisuje dobro odnos snaga na terenu.

Ali to je tako u nogometu… Kad ne ide, onda stvarno ne ide. Gorici ovog proljeća nikako ne ide, pa je možda najbolja vijest to što je do kraja ostalo odraditi još samo tri utakmice. I to što Đuro-Giulio Đekić nije prošao još gore, iako je prošao jako loše…

Sve u svemu, grozan dan u Koprivnici, još jedno gostovanje na ovom stadionu koje bi valjalo izbrisati iz memorije.

Ova objava Užasne scene u previsokom porazu: Đekić ima potres mozga i mora na operaciju… se prvi puta pojavila na cityportal.hr.