Prijava

Vaša prijava

Policija: Tjedan obilježile, provale, krađe i požar u Lukavcu


Prema policijskom izvješću za razdoblje od 12.-18. srpnja na području Velike Gorice između ostalog zabilježeno je 12 kriminalnih radnji, 3 prometne nezgode i 3 nasilja u obitelji.

Tijekom ove noći za vrijeme redovne ophodnje u Gradićima kod hrvatskog državljanina je nađeno 9 grama marihuane, koja mu je oduzeta.

Zabilježen je pokušaj provale u obiteljsku kuću u Mohorovičićevoj ulici. Nepoznati je počinitelj kroz stražnja balkonska vrata provalio u kuću i ispremetao stvari ali iz nepoznatog razloga nije ništa otuđio.  15. srpnja od 7.45 – 14.30 sati provaljeno je u kuću u Sasima gdje je nepoznati počinitelj kroz prozor smočnice provalio u kuću i ukrao 3 dječja sata u vrijednosti 150 kuna. 14. srpnja krađu goriva na benzinskoj postaji u Velikoj Mlaki prijavili su djelatnici. Naime, za sada nepoznati počinitelj natočio je goriva u vrijednosti oko 400 kuna u vozilo marke Honda i udaljio se u nepoznatom smjeru, bez prethodnog podmirivanja računa. Nikica Ljubanović iz goričke policije kaže kao je istoga  dana ujutro ispred zgrade HEP-a izvršen pokušaj krađe bicikla, koju su uspješno spriječili građani i policija zaustavivši lopova na licu mjesta. Za sada nepoznati lopov iz stambene zgrade u ulici Hrvatske Bratske zajednice ukrao je vatrogasni aparat vrijedan 1000 kuna.

Jučer je u Policijsku postaju savjesni građanin predao ručnu bombu u originalnoj kutiji koju je pronašao u šumi u blizini Dubranca. Ljubanović apelira da iste samoinicijativno ne donosite u Policijsku postaju, već je potrebno pozvati policiju koja će po eksplozivnu napravu poslati odgovornu službu.

16. srpnja došlo je i do zapaljenja drvene barake u Lukavcu u sklopu tamošnjeg romskog naselja a požar su ugasili vatrogasci. Izvor požara je isparavanje boja i razrijeđivača koji su se zapalili, uslijed čega je baraka potpuno izgorjela. Šteta je oko 20 tisuća kuna.