Prijava

Vaša prijava

Neviđeno dobra utakmica

[]

Već je i pomalo dosadno ponavljati nakon svakog poraza od Dinama jednu rečenicu: “Gorica svaki put smisli novi način kako izgubiti od prvaka!” Ovoga puta ništa nisu Goričani morali smišljati, ali serija se nastavila. Nakon što je gubila bizarnim golovima, suludim preokretima i na još nekoliko neobičnih načina, ovoga puta Gorica je izgubljena u magli. U toliko gustoj magli da će izvještaj s ove utakmice biti kudikamo kraći nego što je to uobičajeno.

Magla se spustila nad Veliku Goricu već od ranog jutra i stalno smo nekako čekali da se raziđe, a ona se umjesto toga – pojačavala. Utakmica je tako od početka, kako je netko dobacio, bila “neviđeno dobra”. Morali smo se dobro napinjati, koristiti i televizijsku snimku, da bismo išta detektirali od događanja na terenu, pa zato nećemo ni opisivati prilike, igru, odnose snaga…

Reći ćemo samo da je Dinamo u toj magli dvaput uspio bljesnuti, i to u razmaku od samo šest minuta, te osigurati nova tri boda i nastavak crnoga goričkog niza u sudarima s prvakom. Ni iz 15. pokušaja Gorica nije uspjela pobijediti, pa ni uzeti bod, zahvaljujući golovima Brune Petkovića i Komnena Andrića sredinom prvog poluvremena. Prvi je pao iz penala kojeg je skrivio Mitrović, a drugi nakon nabijene lopte Šutala iz obrane, koja je izronila iz magle i prevarila Krizmanića. Andrić je to iskoristio i u 37. minuti postavio konačnih 2-0.

Pucala je još nešto Gorica u nastavku, pokušavao je nešto i Dinamo, ali sve će to ostati u rubrici “navodno”. U utakmici u kojoj shvatiš da je upravo dosuđen jedanaesterac tek nakon što se izvođač namjesti na udarac, jer prije toga gledaš samo u teško sivilo i čuješ zvižduke, glasove igrača, nemoguće je govoriti o detaljima… U jednom smo se trenutku čak i zapitali igra li se uopće, budući da niti jednog jedinog igrača na terenu nismo mogli vidjeti!

Na terenu je vidljivost bila kudikamo bolja, očito toliko dobra da utakmica bude odigrana po pravilima i propisima, iako je ovo iz navijačkih pozicija samo i jedino – fijasko. Umjesto nogometnog spektakla, gostovanje najbolje momčadi u državi pretvorilo se u nešto potpuno neviđeno… Uostalom, većina gledatelja napustila je tribine i bitno prije kraja utakmice, shvativši da baš i nema smisla gledati u oblak magle.

U petak slijedi gostovanje kod Slaven Belupa u Koprivnici, a zatim i reprezentativna stanka, koju će Goričani okončati sudarom s Lokomotivom 21. studenog.

GORICA – DINAMO 0-2
VELIKA GORICA Gradski stadion. Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo). Pomoćnici: Goran Pataki (Đakovo) i Ivan Janić (Ilok). Četvrti sudac: Domagoj Kurtović (Osijek). VAR: Dario Kulušić (Šibenik). AVAR: Goran Perica (Šibenik)
STRIJELCI: 0-1 Petković (31-11m), 0-2 Andrić (37)
GORICA: Kotarski – Doka, Jovičić, Krizmanić, Keita – Babec, Pršir (od 84. Janković) – Mitrović (od 46. Delfi), Kalik (od 58. Fruk), Lovrić (od 84. Šroler) – Matar (od 74. Stojanovski). Trener Krunoslav Rendulić.
DINAMO: Livaković – Moharrami (od 84. Ristovski), Šutalo, Theophile Catherine, Franjić (od 74. Perić) – Ivanušec, Gojak (od 67. Bulat), Mišić, Oršić – Petković (od 84. Špikić), Andrić. Trener Damir Krznar.
ŽUTI KARTONI: Lovrić (Gorica), Gojak (Dinamo)
CRVENI KARTONI: –