Prijava

Vaša prijava

Katarina Golubić: Ručnim vezom ukrašava odjeću, a vašu maštu pretvara u stvarnost

[]

Ukoliko oduvijek volite biti drugačiji i na poseban način kroz odjeću isticati vašu osobnost, mlada umjetnica Katarina Golubić iz Okuja, može ostvariti sve vaše zamisli. Ona je svoj hobi pretvorila u pravi mali kreativni posao, a riječ je o ukrašavanju majica, odjeće, vrećica… ručnim vezom. Katarina, inače učiteljica razredne nastave, poznatija je kao Vječna Sanjarka odnosno osnivačica brenda VSanjarka. Sve je krenulo s običinim bijelim majicama.

– Priča o Sanjarka majicama nastala je s 10 praznih majica prije godinu i pol. Željela sam nešto što je ugodno mojoj koži, u čemu ću se osjećati kao da mogu osvojiti svijet, a opet da se vidi da sam to ja. Dugo mi je trebalo da nađem tehniku, da se doslovno bacim u to jer o vezu nisam baš pretjerano nešto znala. Odlučila sam se preko noći da prvotno sebi ugodim i stvorim sebi nešto posebno, a zatim je krenulo prijateljicama… – prepričava nam Katarina čije ime brenda, kaže, opisuje nju kao osobu.

– Zaista puno sanjam, uvijek sam u nekom svojem svijetu, uvijek nešto zamišljam i kreiram. Znate, u snovima nikad nije dosadno, nema rutine sve je lagano i nježno. Tako mi je sinuo naziv Vječna sanjarka gdje je ime skraćeno za brend VSanjarka – dodaje naša sugovornica.

Foto: Privatni album

Katarina u ponudi ima majice kratkih i dugih rukava, torbe s ručkama u boji, a ukrašava i odjeću koju joj drugi pošalju. No, s obzirom da sve radi ručno, izrada željenih motiva može potrajati čak i do mjesec dana.

– Svi  koji vide moj rad misle da radim na stroj, no da zaista sve radim ručno. Ovisno o zahtjevnosti dizajna, vrijeme potrebno za izradu je minimalno 2 dana do čak mjesec dana jer prilikom veza na majicama materijal se mora “odmarati” kako ne bi ostali tragovi koluta u kojem zatežem tkaninu. Na vrijeme izrade utječu i moje mogućnosti sjedenja duže od 2 sata do maksimalno 4 sata u istom položaju što dodatno produljuje vrijeme jer je naporno sjediti u istom položaju nekoliko sati. Zaista zahtjevan proces koji oduzima puno vremena, ali pruža jednu skladnost i smirenje jer se radi polako – ističe Katarina.

Slova izvezena cvijećem, natpisi, valovi, knjige, šareni baloni…sve što klijent zamisli, Katarina i ostvari. Kaže kako veliku ulogu u svemu imaju sami klijenti i njihove želje i kreativnost.

– Sve se u stvari najviše bazira na kreativi mojih klijenata. Ja sam samo izvođač i kokreator. Njihov prijedlog dizajna najviše je važan upravo zbog toga što će oni imati komad odjeće koji je poseban kao i oni, koji nije još milijunti dio modne industrije već unikat. Drago mi je kad doprinesem njihovoj ideji, no još mi je draže kad prepoznaju vlastitu posebnost – posebno naglašava Katarina, a njezinu kreativnu priču upotpunjuju i domaći proizvodi. Majice visoke kvalitete dobavlja iz hrvatskih tiskara, kao i sam konac od jedinog hrvatskog proizvođača i izvoznika konaca u RH.

Foto: Privatni album

Ovisno o zahtjevnosti dizajna tako se kreću i cijene proizvoda od 200 do 500 kuna, a možete ih naručiti putem profila VSanjarka. Na pitanje, što dalje i koji su joj planovi, Katarina nam je odgovorila:

– Željela bih naučiti sama krojiti i šivati majice i torbe. Tko zna što će mi još doći u misli. Svakako planiram proširiti ponudu, no to je već neka druga priča. Puna sam iznenađenja kažu, neka dio onda i ostane iznenađenje – zaključno će ova mlada umjetnica koja se vodi motom “Tvoj svijet je samo tvoj. Usudi se sanjati”.