Prijava

Vaša prijava

FOTO Rakitovec: Požar livade proširio se na dva objekta

[]

Suho i vjetrovito vrijeme, jučer zasigurno nije išlo na ruku goričkim vatrogascima. Kako doznajemo iz Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica zabilježeno je čak 6 požara niske trave i raslinja, a od kojih je čak četiri bilo u isto vrijeme. No, najveća intervencija bila je u Rakitovcu.

– U 14:36 zaprimili smo dojavu o požaru drvene građe u Rakitovcu. Radilo se zapravo o istovremenom požaru dvaju objekata, a koji se najvjerojatnije proširio zbog požara trave i niskog raslinja između dva objekta. S obzirom da je riječ o dva velika objekta s puno drvene građe stoga je bilo potrebno više vatrogasaca i vode za gašenje – rekao nam je zapovjednik goričke JVP, Ivica Maceković.

Foto: DVD Turopolje

Tako je taj požar, uz osam vatrogasaca goričke Javne vatrogasne postrojbe, a koji su na teren izašli s dva vozila, gasilo i pet vatrogasaca iz DVD-a Buševec s navalnim vozilom, zatim pet vatrogasaca DVD-a Rakitovec i zapovjednim vozilom te šest vatrogasaca s dva vozila iz DVD-a Turopolje.

– Bila je to jedna dosta komplicirana i naporna intervencija koja je potrajala tri sata – dodao je Maceković i još jednom apelirao na sve građane.

Foto: DVD Turopolje

– Ne palite po vjetrovitom vremenu i večernjim satima. Osigurajte prostor na kojem palite kako ne bi došlo do širenja požara na okolna područja. Također radite to u dogovoru sa zapovjednicima nadležnih dobrovoljnih vatrogasnih društava koji će vam pomoći da to radite na što sigurniji način. Oni će o vremenu početka spaljivanja obavijestiti i vatrogasni operativni centar te će kontrolirati to spaljivanje. Ako nisu u mogućnosti osigurati sigurna spaljivanja, spaljivanja se ne bi smjela raditi – zaključno će Maceković.

 

Objava FOTO Rakitovec: Požar livade proširio se na dva objekta pojavila se prvi puta na cityportal.hr.