Prijava

Vaša prijava

Ines Grdenić okrunila se titulom seniorske prvakinje Hrvatske

[]

Tri člana Karate kluba Velika Gorica proteklog vikenda nastupili su u Rijeci na Prvenstvu Hrvatske u borbama za seniore i seniorke. Naš grad predstavljali su Mia Mijović, Ines Grdenić i Petar Orešković i vratili se s jednim zlatom, tj. titulom seniorskog prvaka Hrvatske. Titula seniorske prvakinje u kategoriji do 50 kilograma pripala je Ines Grdenić.

– Ines je svaku borbu odradila odlično ne puštajući protivnicama ikakvu nadu za pozitivnim rezultatom. Takvo je bilo i finale gdje se našla sa protivnicom od prošle godine te uvjerljivo pobijedila rezultatom 4:0. Usprkos ozljedama i pehovima unatoč samog prvenstva, uspjela je odraditi najbolje mečeve otkada nastupa na seniorskim državnim prvenstvima – istaknuli su iz kluba.

Foto: Karate klub Velika Gorica

Inače, državno prvenstvo je jedno od dva izborna turnira za Europsko seniorsko prvenstvo koje će se održati u Turskoj krajem svibnja. Drugi izborni turnir za naše reprezentativce je Zlatni pojas Čačka koji je ujedno i kategorizirani turnir HOO-a.

Nažalost, Mia Mijović (-55 kg) i Petar Orešković (-60 kg), zaustavljeni su u prvom kolu bez šanse za repasažom jer su njihovi protivnici izgubili iduću borbu.

Foto: Karate klub Velika Gorica

Za goričke karatiste i karatistice nema odmora jer već idućeg vikenda kadeti, juniori, U21 i seniori nastupaju na turniru TAD CUP u Rijeci, a nakon toga slijede turniri u Čačku, te Maloj Subotici i Ivanić Gradu za U14 uzraste. Uskoro ih očekuje i još jedno važno natjecanje, a to je prvenstvo Hrvatske za kadete, juniore i U21 za koje se trenutno priprema 16 natjecatelja.

Foto: Karate klub Velika Gorica

– Do kraja srpnja imamo naporan raspored jer su se gotovo sva natjecanja iz siječnja i veljače zbog Covid situacije premjestila u drugi dio prvog polugodišta. Gotovo svaki vikend imamo turnir, a ponosni smo da imamo jednu seniorku sa velikim izgledima za odlazak na Europsko seniorsko prvenstvo, 16 kadeta, juniora i U21 koji će se boriti da izbore Europsko prvenstvo u Češkoj, te više od 20 natjecatelja U14 uzrasta od kojih je veliki dio njih već osvajači medalja sa državnih prvenstava – rekli su iz Karate kluba Velika Gorica.

Objava Ines Grdenić okrunila se titulom seniorske prvakinje Hrvatske pojavila se prvi puta na cityportal.hr.