Prijava

Vaša prijava

GROZD Graševina Franje Matkovića proglašena šamiponskim vinom

[]

Sorta graševina, berba 2021.godine iz vinogorja Vukomeričke gorice, vinara Franje Matkovića šampionsko je vino ovogodišnjeg ocjenjivanja vina velikogoričke Udruge vinogradara i vinara Grozd, a koje je pomelo konkurenciju za samo jedan bod. No, u samom vrhu najboljih vina našla su se vina Darka Vranešića koji je osvojio čak šest zlatnih diploma.

Ocjenjivanje je održano u subotu na samo Jurjevo u Kostanjevcu gdje je stručna komisija u sastavu Zvjezdana Marković, Marin Mihaljević Žulj, Marija Koščević, Ivana Rendulić Jelušić, Mladen Forko i Slobodan Vili pod predsjedanjem Vlaste Rubeša Vili ocjenila 114 zaprimljenih uzoraka od 71 proizvođača.

Foto: Grozd

– Dvije miješane komisije po tri člana ocijenile su 103 bijela i 11 crvenih uzorka po Pravilniku za ocjenjivanje vina Zagrebačke županije metodom 100 pozitivnih bodova. Rezultati ocjenjivanja su slijedeći: 35 zlatnih diploma, 39 srebrnih, 25 brončane, 3 priznanja dok 12 vina nije zadovoljilo – istaknuli su iz Grozda.

Rezultate ocjenjivanja možete vidjeti ovdje, a diplome i priznanja biti će uručena na predstojećoj godišnjoj skupštini Udruge.

 

Objava GROZD Graševina Franje Matkovića proglašena šamiponskim vinom pojavila se prvi puta na cityportal.hr.