Prijava

Vaša prijava

Za vikend Dječje igre u Buševcu. Stižu djeca iz Makedonije, Bosne, Čazme…

[]

Sve je spremno za još jedne„Dječje igre“ u Buševcu. Ogranak Seljačke sloge Buševec već osamnaest godina organizira međunarodni dječji folklorni festival s namjerom da se i najmlađima pruži prilika za upoznavanje i druženje s vršnjacima iz drugih folklornih društava, a da pritom publici mogu predstaviti svoje uvježbane koreografije.

Biti će to tako i ove godine u subotu 30.travnja, kada u Buševec stižu djeca iz Makedonije, Kreševa, Lukavca, Čazme, Draganića i Zagreba, a domaćini će nastupiti s dvije grupe.

– Polako, ali sigurno vraćamo se na stari put koji smo krenuli, a festival organiziramo s Kultruno-umjetničkim društvom  “Pušča”. Prvi dan festivala, u petak, kada pristignu inozemna društva održat će se koncert u Pušči, a drugi dan, u subotu, program se seli u Buševec. Nakon programa pripremili smo malo zanimacije za djecu koja će se okušati u starinskim igrama poput skakanja u vreći, hodanja na štulama i bacanju potkova – rekao nam je Nenad Rožić, predsjednik OSS Buševec.

Program počinje u 17 sati, a Ogrankaši pozivaju sve da dođu u Društveni dom Buševec i podrže male folkloraše te pri tome uživaju u pjevanju, plesanju i igri.

Objava Za vikend Dječje igre u Buševcu. Stižu djeca iz Makedonije, Bosne, Čazme… pojavila se prvi puta na cityportal.hr.