Prijava

Vaša prijava

Goričani Stjepan Meštrović i Karlo Vlahović sve bolji u misaonoj igri go!

[]

Prošlog vikenda 23. i 24.travnja 2022. godine održan je jubilarni 50.Prag go turnir, a bio je to ujedno 14. češki turnir korejskog ambasadora te ujedno prilika da se nakon korona perioda igra licem u lice.

Na turniru je sudjelovalo 168 igračica i igrača iz 20 zemalja. Iz Hrvatske je igralo petero igrača kojima je ovaj turnir bio još jedna provjera njihovih vrijednosti. Boje Velike Gorice branili su Stjepan Meštrović i Karlo Vlahović koji su ostvarili odlične rezultate.

Igralo se McMahon sistemom u pet kola tijekom dva dana vikenda. U subotu su odigrana prva tri kola, a ostala dva u nedjelju.

Uvjerljivo je pobjedio Dohyup Kim 7. dan iz Koreje. Bio je demonstrator kvalitete korejskoga goa. Drugo i treće su mjesto podjelili višegodišnji rivali Stanislaw Frejlak 1. pro dan iz Poljske i Lukas Podpera 7. dan iz Češke koji se nisu stigli na ovom turniru odmjeriti za pločom. Naša je petorka vrlo uspješno odradila ovaj turnir-ispričao nam je Mladen Šmud majstor go igre inače učitelj Karla Vlahovića koji je na turniru ostvario 4 pobjede i jedan poraz.

-Karlo je konačno koncentrirano odradio cijeli turnir. Prijatelji su prijatelji, ali partije su partije. Očekujem nastavak ozbiljne igre.

Stjepan Meštrović, također kao Karlo, član je Go kluba Velika Gorica, a na ovom turniru ostvario je 3 pobjede i 2 poraza.

-Naši dečki ovim sjajnim rezultatima napredovali su u kategoriji Stjepan Meštrović u 4. dan, a Karlo Vlahović u 3. kyu-zaključio je Šmud.

Objava Goričani Stjepan Meštrović i Karlo Vlahović sve bolji u misaonoj igri go! pojavila se prvi puta na cityportal.hr.