Prijava

Vaša prijava

Nakon osvježenja, sutra opet vruće, ali od utorka bez opasnosti od toplinskog vala

['hotnews', 'prognoza', 'toplinski val', 'vrućina']

Ekstremno visoke temperature zraka i toplinski val koji je cijelu Hrvatsku stavio pod crveni alarm Državnog hidrometeorološkog zavoda, od danas bi trebale biti iza nas, kažu prognostičari.

Toplinski val koji je svoj vrhunac doživio ove subote i cijelu Hrvatsku stavio pod crveni alarm, oslabjet će idućih dana, a Velika Gorica i okolica od utorka bi trebala biti u zoni bez opasnosti od toplinskog vala, koji može utjecati na zdravlje građana.

– Danas će ujutro biti umjereno do pretežno oblačno, ponegdje s prolaznom kišom ili pljuskom. Poslijepodne djelomično ili pretežno sunčano, većinom suho i manje vruće. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura između 30 i 33°C.

Sutra će biti pretežno sunčano i vruće. Vjetar slab do umjeren istočnih i južnih smjerova. Jutarnja temperatura od 15 do 19°C, a najviša dnevna između 33 i 36°C – kaže nam prognostičar Kristijan Božarov.

 

Foto: Pokupsko/Kupališna sezona na rijeci Kupi/David Jolić/cityportal.hr

The post Nakon osvježenja, sutra opet vruće, ali od utorka bez opasnosti od toplinskog vala appeared first on cityportal.hr.