Prijava

Vaša prijava

Svečani špalir, uglednici i tamburaši dočekuju zlatne vatrogasne olimpijke

['DVD RIBNICA', 'hotnews', 'svečani doček', 'Vatrogasna olimpijada', 'zlatna medalja']

Vatrogasna olimpijada u Celju, a posebno datum 23. srpnja 2022., zauvijek će ostati zapisani u povijesti vatrogastva našega kraja, ali i hrvatskog vatrogastva, jer rezultati koje je postigla ženska A ekipa DVD-a Ribnica i njihova zlatna medalja ujedno su najbolji rezultati koje je Hrvatska postigla u povijesti međunarodnih natjecanja.

Ekipa zlatnih vatrogasnih olimpijki bila je u ovom sastavu: Karla Šiprak, Lorena Krpačić, Lucija Navračić, Kristina Pavelić, Monika Kolar, Sara Kolar, Antonija Remenar,Magdalena Mravec, Matea Kirin, te rezerve Leona Crvenković i Kristina Zlatović. Njih, kao i odlične sedmoplasirane dečke iz ekipe muške mladeži, od 17 sati očekuje svečani doček ispred DVD-a Ribnica.

olimpijke medalje

Foto: Ženska A ekipa DVD Ribnica osvojila zlatnu medalju na Vatrogasnoj olimpijadi u Celju/DVD Ribnica

– Cure ćemo dočekati s velikim špalirom vatrogasnih vozila iz čitave vatrogasne zajednice da to bude malo svečanije, dolazi gradonačelnik Velike Gorice i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Velike Gorice. Bit će tu i tamburaški sastav Lajbeki, te naravno kolege vatrogasci, prijatelji, rodbina, mještani, pa ćemo se svi podružiti u našem Društveno-vatrogasnom domu, jer ovo je doista povijesni događaj – rekla nam je predsjednica DVD-a Ribnica, Anita Mravec.

olimpijke skupna

Hrvatska reprezentacija nastupila je sa 17 natjecateljskih odjeljenja te ostvarila veliki uspjeh osvojivši dva prva mjesta, jedno drugo te dva treća mjesta, a većina ekipa se plasirala u zlatnu skupinu natjecatelja. Ovi rezultati su ujedno i najbolji rezultati koje je Hrvatska postigla u povijesti međunarodnih natjecanja, priopćila je Hrvatska vatrogasna zajednica

Komentirajući ovaj uspjeh glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković rekao je kako je iznimno sretan i ponosan jer je na ovom natjecanju Hrvatska postigla izvrsne rezultate.

– Ovo je povijesni uspjeh hrvatskog vatrogastva na međunarodnom natjecanju i čestitam svima na postignutim rezultatima. Ovo je dokaz da se treninzi, trud i rad isplate te da Hrvatska ima ekipe koje su nam na ponos. Čestitam svima! – rekao je zapovjednik Tucaković.

 

The post Svečani špalir, uglednici i tamburaši dočekuju zlatne vatrogasne olimpijke appeared first on cityportal.hr.