Prijava

Vaša prijava

FOTO Perunfest: U Donjoj Lomnici čeka vas svijet zaboravljenih priča i mističnih bića

['donja lomnica', 'hotnews', 'Kurija Modić Bedeković']

Tek što je otvoren, brojni posjetitelji, uglavnom obitelji, pohrlile su u Donju Lomnicu kako bi vidjeli što nudi ovogodišnji Festival zaboravljenih priča i legendi Perunfest. U mističnom okruženju kurije Modić Bedeković možete susresti Mogute, coprnice, nevidinčiće, kao i mnoga druga mitska bića. Odazivom su zadovoljni i sami organizatori, rekla nam je Margareta Biškupić Čurla, ravnateljica Muzeja Turopolje.

10.rujna 2022. Perunfest u Kuriji Modic Bedekovic 4

10.09.2022. – Donja Lomnica – Perunfest – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

– Festival je tek počeo, a već je do sada pristigao velik broj ljudi i čini mi se da su svi zadovoljni. Uglavnom su to obitelji s djecom, a dolaze nam čak i van Zagreba i Velike Gorice. Od prošle godine smo na ovoj lokaciji kada smo festival radili u specifičnim uvjetima. Ova nam se lokacija činila zahtjevnijom nego Lukavec gdje smo sve već dobro poznali, no prema informacijama posjetitelja čini se kako ipak ovu lokaciju u Lomnici više vole. Jednostavno, Turopolje je posebno i ima svoje čari pa nije problem pronaći savršenu lokaciju za raditi ovakav festival  – rekla nam je Biškupić Čurla.

– Prvi puta smo ovdje i baš je lijepi doživljaj, ima super zanimljivosti i raznih radionica – rekla su nam Maja i Lucija koje su u Donju Lomnicu došle čak iz Karlovca i Pisarovine kaže kako su vidjele video najavu na YouTube-u i privuklo ih je da posjete Donju Lomnicu.

10.rujna 2022. Perunfest u Kuriji Modic Bedekovic 26

10.09.2022. – Donja Lomnica – Perunfest – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

– Vidjele smo video najavu na YouTube-u koja nam se jako svidjela. Inače volimo narodne predaje, a nismo niti znale da takvo nešto ima u Hrvatskoj pa smo odlučile doći i vjerujem da ćemo doći i sljedeće godine – dodala je Lucija.

A sa svojom obitelji stigla je i Ana iz Markuševca Turopoljskog.

– Super nam je. Bili smo i prije na Perunfestu dok je bio u Starom Gradu u Lukavcu. Kćeri vole ta mistična bića. Sviđaju nam se obje lokacije, svaka ima svoje čari – rekla nam je Ana.

Ako ste jučer propustili svijet mističnih bića i narodnih predaja, imate priliku posjetiti ga već danas od 16 do 23 sata.

Galerija fotografija:

The post FOTO Perunfest: U Donjoj Lomnici čeka vas svijet zaboravljenih priča i mističnih bića appeared first on cityportal.hr.