Prijava

Vaša prijava

Buševčani pozivaju na koncert “Jesensko cveće” u čast voditelju Mojmiru Golemcu

['folklor', 'kud "sv. juraj" draganić', 'mojmir golemac', 'OSS Buševec']

Ogranak Seljačke sloge Buševec i prijateljsko Kulturno-umjetničko društvo „Sv. Juraj“ Draganić pripremili su bogat folklorni program u sklopu koncerta „Jesensko cveće“.

Riječ je o zajedničkom koncertu, posvećenom voditelju i koreografu Mojmiru Golemcu – Momi. Naime, ovaj nekadašnji član Lada, već punih 47 godina prenosi znanje o folkloru u Buševcu te 23 godine u Draganiću.

Na repertoaru će se naći ukupno 12 točaka, a plesat će se koreografije koje je postavio Momo. Od poznatih svadbenih običaja „Turopoljski mladečki“, plesovi iz Baranje, Prigorja, Posavine kao i svadbenih običaja iz Draganića.

Koncert će izvesti dva puta i to u petak u Domu OSRH „Zrinski“ u Karlovcu te u subotu 22. listopada u Dvorani Gorica Pučkog otvorenog učilišta s početkom u 17 sati.

Karte za koncert u Velikoj Gorici možete rezervirati na mob. 098/829-907 ili na blagajni POU VG dva sata prije početka koncerta.

Jesensko cvece

The post Buševčani pozivaju na koncert “Jesensko cveće” u čast voditelju Mojmiru Golemcu appeared first on cityportal.hr.


Počeo Mjesec hrvatske knjige