Prijava

Vaša prijava

Bilo i prošlo: Rapsodija u Šibeniku, noćni trening iz busa i – novi početak!

[]

Da mi je netko prije utakmice rekao da ćemo uspjeti nadoknaditi onaj domaći poraz 0-3 od Šibenika, rekao bih mu da je lud… Ali uspjeli smo, iako sam spreman priznati da je rezultat možda i nerealno visok, jer imao je i protivnik svojih šansi, govorio je trener Gorice Željko Sopić nakon epskih 4-0 na Šubićevcu u petak predvečer.

Utakmica u kojoj je pobjeda bila praktički jedina opcija morala mu je ispuniti srce, jednako kao i svima koji vole ovaj klub, ali već u sljedećem trenutku, čim je malo splasnula uvodna neizbježna euforija, valjalo je stati na loptu.

– Ništa još nismo napravili. Da u ovom trenutku prvenstvo završi, bili bismo zadnji i ispali bismo iz lige – svjestan je i Sopić, koji je već imao i spremno rješenje.

Pronašao je način kako dosjeti na novinske naslovnice, kako izdominirati portalima, ali i kako poslati nedvosmislenu poruku igračima.

– A sad će krenuti onaj naš balkanski mentalitet. Pa će se moji dečki ponapijati u busu, a ni ne znaju da ih čeka trening u 1 ujutro, kad se vratimo u Goricu – izgovorio je Sopić u televizijske kamere i još jedanput potvrdio da se radi o posebnom karakteru, treneru koji ima odlučnost, energiju, ali i specifičan šarm.

– Iskreno, na prvu smo se mislili da se šali. Ili da će trenirati oni koju su igrali manje i oni koji nisu uopće igrali. Međutim, stvarno smo trenirali, svi odreda, a s nama je trčao i trener. Odradili smo tih pola sata i krenuli kućama na spavanje – kazao je Toni Fruk, jedan od brojnih junaka šibenske utakmice iz najljepše bajke.

Već na konferenciji za novinare, nakon što je odradio televizijski dio, Sopić je objasnio kako se tu ne radi o nikakvoj ekstravaganciji niti zgodnoj priči za medije, nego o odluci koju je sa svojim stožerom donio već tri dana ranije. Procjena je bila kako je bolje odraditi lagano rastrčavanje odmah po izlasku iz busa nego da se igrače dovlači na trening sljedećeg jutra. Ovako su odradili trening, dobili subotu i nedjelju slobodno, što je u jednu ruku nagrada, a u drugu i dobar plan, jer sljedeća utakmica na rasporedu je tek sljedeće nedjelje, devet dana nakon Šibenika.

Osim dva slobodna dana, igrači su noćnim treningom dobili i jasnu poruku da je već od tog trenutka, od prvog sata subote, utakmica na Šubićevcu – prošlost. I da je treba što prije zaboraviti, pogotovo ako je nekome možda palo napamet opustiti se, povući ručnu, krenuti uživati u lijepom trenutku… Jer, da ponovimo još jednom, Gorica je i dalje posljednja, i dalje nije tamo gdje želi biti, odnosno tamo gdje će doći jedino ako nastavi istim ritmom. Rudarski, zasukanih rukava, krvavih koljena.

– Svjesni smo da je bilo kakvo opuštanje zabranjeno, da je ova pobjeda tek početak velikog posla koji je pred nama. I dalje moramo naporno raditi kako bismo popravili sve ono što smo propustili ranije ove sezone – rekao je Fruk, prvi gorički strijelac ove sezone, s pet golova na svome kontu.

Šibenik će, naravno, valjati zapamtiti kao utakmica koja bi trebala biti putokaz za svaku sljedeću, kao utakmicu vrijednu ne tri nego šest bodova, a ovakvih raspletom i sedam, jer Gorica će u slučaju jednakog bodovnog učinka sa Šibenčanina biti u prednosti. Treba zapamtiti i osjećaj koji je vladao nakon ovakve pobjede, one trenutke užitka, toliko rijetke ove sezone, pa tome stremiti u svakom razmišljanju o sljedećim izazovima. Ova momčad pokazala je od kakvog je materijala satkana, koliko je mentalno snažna u ovoj fazi sezone, ali suštinski se doista ništa nije promijenilo.

– Ova pobjeda u Šibeniku svoju će pravu vrijednost dobiti jedino ako dobijemo i Rijeku u sljedećem kolu – istaknuo je i predsjednik Nenad Črnko, koji je odlučio igrače nagraditi s dvostrukim premijama za maestralnu partiju u Šibeniku.

I tu negdje leži ta prava poanta. Ovo je bilo super, ali idemo dalje. Odmah. Već od povratka u Goricu, već od treninga u noćnom terminu, a pogotovo od ponedjeljka, kad ponovno kreće pravi, ozbiljan posao na travnjaku.

Po danu, s jasno vidljivim ciljem. Koji je nakon raspodije u Šibeniku za nekoliko koraka bliže, ali i dalje daleko.

Ova objava Bilo i prošlo: Rapsodija u Šibeniku, noćni trening iz busa i – novi početak! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.