Prijava

Vaša prijava

Neka on fućka, mi imamo Fućka: Pala i Rijeka, Gorica više nije zadnja!

[]

U grad je stigao Sergej Jakirović, dobio je zasluženi pljesak goričke publike, ali na kraju je puno važnije da bodove nije dobio! I da se Gorica prvi put nakon sredine listopada maknula sa začelja tablice, što se još donedavno činilo jako, jako teško dostižnim. Svima osim Željku Sopiću, njegovom stožeru i igračima, koji su sve sami izborili. Priliku da se maknu s dna, ali i tri boda s kojima su to konačno uspjeli i izvesti…

Najava onoga što će se događati, kako će se ovdje stvari razvijati, stigla je već u drugoj minuti, i prije nego što su se gledatelji pošteno smjestili na svoja mjesta na tribinama. Jurica Pršir izveo je slobodnjak sa “šibenske” pozicije, desno s poludistance, ponovno dobro naciljao, u skoku je bilo nekoliko igrača, a lopta se odbila na volej Toniju Fruku. A on je, još jedanput, izveo čudesan potez, zabio strašan gol, skinuo paučinu s rašlji!

Međutim, sve je bilo uzalud. Samo koji trenutak potom javili su se iz VAR sobe, a sudac Ante Čulina rado je prihvatio sugestiju, otišao pogledati snimku i donio odluku o kojoj će se pričati. Vidio je utjecaj na igru Stipe Bralića u skoku koji je prethodio odbijenoj lopti i poništio golčinu koja bi usmjerila utakmica.

Da se još malo pojača inat u goričkim redovima, da se još malo ujedine u zajedničkom cilju igrači u bijelim dresovima, pobrinuo se sudac Čulina s novim odlukama koje su, u najmanju ruku, izazivale čuđenje. Za prva dva prekršaja na utakmici Goričani su tako dobivali žute kartone, prvo Fruk, a onda i Raspopović, iako niti jedna od tih situacija nije bila posebno oštra, pogibeljna… Taj drugi dobit će na težini u završnici utakmice.

Veliku šansu imali su Riječani preko Antonija Marina, ali Gorica je imala Ivana Banića. Sjajnog, pouzdanog, raspoloženog. Imala je Rijeka i čisti zicer preko Nike Jankovića, situaciju “jedan na jedan”, ali strašni Banić tu je loptu – ulovio u naručje!

Imala je i Gorica svoje situacije, slobodnjak Fruka iz idealne pozicije otišao je preko gola, a udarac Bralića glavom ispod prečke je čupao golman Labrović. Pa ipak, nakon svega toga, na predah se otišlo bez golova, s nulom na obje strane.

U nastavak su odlučnije krenuli i jedni i drugi, ali bolje prilike imali su gosti, i to u dva navrata, oba puta preko opasnog Matije Frigana, pa je Željko Sopić odlučio povući prve poteze, napraviti dvije promjene. Trebao je iz igre izaći u toj 63. minuti i Kristian Fućak, ali topnik s Grobnika imao je drukčije planove…

Gorički Pique, imenom i prezimenom Slavko Bralić, povukao je iz zadnje linije, napravio ogroman posao dovukavši loptu do posljednje trećine, pa je uspio gurnuti do Fućka. Braniči Rijeke ostavili su mu taman dovoljno prostora da ljevicom potegne s 20-ak metara i briljantno pogodi suprotni gornji kut za veliko, važno vodstvo!

Nervoza je do kraja rasla, mijenjao je i Sergej Jakirović, tražio način kako se vratiti u utakmicu, ali borbeni i ludo požrtvovni Goričani nisu im davali pravu šansu. A kad već nisu oni, pokušao je pomoći gospon Čulina, sudac ove utakmice…

Igrala se 79. minuta kad je Raspopović driblingom pokušao ući u kazneni prostor Rijeke, okružila su ga dva igrača Rijeke, Momo je pao, a Čulina mu pokazao – drugi žuti?! I, naravno, crveni. Vidio je simulaciju, u to je bio toliko siguran da nije ni otišao pogledati snimku, a svima nama ostalima snimka je pokazala da je kontakta bilo s obojicom braniča, pa sve i da nije bilo prekršaja, od simulacije nije bilo ni S. Ali tko smo mi da sudimo…

Unatoč svemu i svakome, Gorica je do kraja uspjela sačuvati vodstvo s čovjekom manje, uspjela je upisati tri boda koja su je pomaknula s dna i sad s novom dozom samopouzdanja, ali i s gomilom nakupljenog umora, dočekuje Hajduk u srijedu.

Do kraja je još šest utakmica, u igri je još 18 bodova, pred Goričanima je još jako puno posla. Međutim, budu li i dalje ovakvi, mogu biti jači od svega. I svakoga.

Ova objava Neka on fućka, mi imamo Fućka: Pala i Rijeka, Gorica više nije zadnja! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.