Prijava

Vaša prijava

Tradicija se nastavlja: Bliži se poznata buševska Štruklijada

[]

U Buševcu se nastavlja tradicija Buševske štruklijade, a koja je postala jedna od najposjećenijih događaja Turopolja. Manifestaciju 22. lipnja iza Doma kulture u Buševcu, šestu po redu, organizira Društvo žena Buševec

– Do sad se prijavilo šest ekipa, a prijave ćemo primati do zadnjega. Oni koji nisu, još uvijek se stignu prijaviti i pridružiti nam se. Pa pozivamo sve udruge i društva, klubove mladih, svi koji su voljni okušati se u izradi štrukla, da se prijave. Bilo bi nam drago da nas ima u što većem broju i da se svi dobro zabavimo – istaknula je dopredsjednica društva, Nikolina Katulić te dodala kako ekipa minimalno mora imati dva člana.

22.06.2022. – Buševec – 5.Buševska štruklijada – foto:Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Okupljanje počinje u 13 sati dok ćemo se sa samom pripremom štrukli krenuti sat vremena kasnije. Uz dobru atmosferu i veselu zabavu, buševske žene, osigurale su za natjecatelje osnovne namirnice za izradu štrukli, kilogram brašna i pola kila sira.

– Ono što natjecatelji trebaju sa sobom donijeti dobro društvo i radostan duh, naravno, i sve potrebno za izradu štrukli, od stolnjaka, kotla, plina, vrhnja, tropa… budući da će se štrukli mijesiti na licu mjesta – govori Katulić.

22.06.2022. – Buševec – 5.Buševska štruklijada – foto:Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Štrukle će kušati i ocjenjivati tročlani žiri, a za one najbolje osigurane su i nagrade. Iz Društva žena Buševec, pobrinut će se i za dobru gastro ponudu pa ćete tako moći kušati slatke i slane štrukle, pečene i kuhane, turopoljski gulaš, kotlovina, domaću gibanicu i ostale slastice vrijednih domaćica.

Manifestaciju će upotpuniti i OPG-ovi sa svojom ponudom, a za dobru zabavu i ples do kasnih sati pobrinut će se Dinacordi i Luna bend.

Okupljanje počinje u 13 sati, dok će se sa samom pripremom štrukli krenuti sat vremena kasnije.

Ova objava Tradicija se nastavlja: Bliži se poznata buševska Štruklijada se prvi puta pojavila na cityportal.hr.