Prijava

Vaša prijava

Velika Gorica na prvom “HAKS Car meetu” okupit će velik broj jurilica

[]

Velika Gorica za desetak dana postaje glavno središte za ljubitelje automoto sporta u Hrvatskoj. Naime, 22. srpnja, uz Zrakoplovno tehnički centar u Velikoj Gorici održat će se prvi „HAKS Car meet“ kako bi se mladima ponudila alternativa ilegalnim noćnim utrkama i sigurno mjesto za okupljanje.

– Nedavno smo svjedočili tragičnom događaju koji nas je potaknuo na jednu širu akciju u koju smo željeli uključiti dionike koji se bave pitanjem automobilizma i automoto sporta te edukacije. Ova izrazito dobrodošla inicijativa omogućit će regulaciju car meet-ova i noćnih vožnji gdje mladi u nekontroliranim uvjetima voze aute koji su nerijetko prevelike snage i mi, kao društvo, se trebamo više tome posvetiti. Želja nam je pripremiti mlade za odgovoran život kroz stvaranje uvjeta da se izgrade u osobe i sudionike cjelokupnog društvenog života kao pojedinci koji se pridržavaju propisa, a s druge strane da se mogu baviti onime što im predstavlja zadovoljstvo u životu, kroz maksimalno sigurne i kontrolirane uvjete – naglasio je potpredsjednik Vlade i Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović prilikom predstavljanja ove manifestacije i suradnje s Hrvatskim auto i karting savezom.

Pista ZTC-a je legendarno automobilističko mjesto na kojem su se prije desetak godina odvijale impresivne i velike utrke i okupljale više od deset tisuća gledatelja.

– Vjerujem da će ovo biti jedna atraktivna lokacija uz brojne pozitivne reakcije javnost te da ćemo zajedno, kroz ovu koaliciju sigurnosti, ponuditi konstantno, kvalitetno i kontinuirano rješenje – istaknuo je Davorin Štetner predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza te pozvao sve zainteresirane koji žele pokazati svoje automobile da se prijave, kao i partnere koji se želje priključiti i biti dio ovog atraktivnog projekta.

Foto: mup.gov.hr

Predsjednik uprave Centra za vozila Hrvatske Goran Pejić iskazao je maksimalnu podršku projektu.

– Na nadolazećem događaju osigurat će se najveći broj inženjera kako bi pružili savjete sudionicima koji su napravili nadogradnje na svojim automobilima te osigurali njihovu usklađenost s važećim propisima – istaknuo je Goran Pejić, predsjednik uprave Centra za vozila Hrvatske.
Za ovu manifestaciju, na kojem će se okupiti više od sto skupocjenih automobila, ZTC će ustupiti uzletno-sletnu stazu, heliodrom i parkiralište.

Gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar vidi ovu inicijativu kao iskorak koji nudi alternativna rješenja te pridonosi većoj sigurnosti.

Predsjednik Hrvatskog autokluba Slavko Tušek zaključio je kako će HAK uvijek dati svoj doprinos ovakvim inicijativama i nastaviti raditi na edukaciji.

Foto: MUP/Izvor: HAKS

Ova objava Velika Gorica na prvom “HAKS Car meetu” okupit će velik broj jurilica se prvi puta pojavila na cityportal.hr.