Prijava

Vaša prijava

Nogostupi naši svagdašnji: Do kraja godine obnova u Zvonimirovoj ulici, evo koje su lokacije još u planu

[]

Desetljeća neodržavanja nogostupa u našem gradu vidljiva su gotovo na svakom koraku. Gotovo da ne postoji kvart u kojemu je njihovo stanje bar zadovoljavajuće, a neki ih gorički kvartovi, poput Kurilovca, još uvijek ni nemaju u većem dijelu naselja.

Foto: Korijenje drva uništilo nogostup

Svjesni su lošeg stanja nogostupa i u gradskoj upravi, a za neke kvartove ipak imaju i dobre vijesti.

– Mi smo krenuli sa izgradnjom novih nogostupa, od centra prema van. Naravno, postojeće staze unutar grada, a koje godinama nisu sanirane, u lošem su stanju i oštećene. Nogostupi stradavaju i zbog parkovnog drveća koje je i najčešće uz same pješačke staze, pa onda tijekom godina to korijenje podigne nogostup i to također treba obnoviti. U planu nam je obnoviti nogostup u Zvonimirovoj ulici, vjerojatno ćemo to do kraja godine napraviti, pa idemo dalje, jer doista unutar grada za to postoji potreba. No, isto tako širimo staze i na vanjska naselja koja također zaslužuju pješačke staze – rekao nam je Dubravko Katulić, pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i promet.

Foto: Zvonimirova ulica

Kad će na red doći primjerice Kolareva, Zagrebačka ili Kurilovec? 

– Ono što smo planirali u sklopu same obnove Zagrebačke ulice, odnosno dio od Trga kralja Tomislava, pa do robne kuće, biti će obnovljen asfalt i jednim dijelom nogostup. Obzirom da su to veliki i financijski teški projekti moramo si zadati neku provedivu dinamiku. Nije moguće napraviti sve staze, a da ne radimo i neke druge objekte. Svakako nam je u planu, svjesni smo i potrebe i situacije, doziramo koliko možemo financijski izdržati. U Kurilovcu nije ni bilo nogostupa, zadnjih desetak godina smo imali velika ulaganja tamo, većina ulica je bila šljunčana. Ove godine smo uredili Teslinu, iduće godine planiramo Jelačićevu, Horvatovu. Obzirom da ćemo izgraditi i dječji vrtić u Pokupskoj ulici, planira se obnoviti Kurilovečka, od trgovine do Pokupske ulice – otkriva pročelnik.

Tu je i tzv. Kurilovečka šetnica, koja se godinama planira, no čini se kako bi sad konačno i mogla biti realizirana. Protezat će se od križanja Jelačićeve i Lomničke do Fabijančićeve, a javna rasprava s predstavljanjem projekta biti će održana 9. listopada u kurilovečkoj Gasilani.

Foto: Gajeva ulica u Kurilovcu, nogostup samo s jedne strane

Foto: Nogostup Cvjetno naselje

Foto: Nogostup u Zvonimirovoj ulici

 

Naslovna i fotografije u članku: G.Kiš, Cityportal.hr

Ova objava Nogostupi naši svagdašnji: Do kraja godine obnova u Zvonimirovoj ulici, evo koje su lokacije još u planu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.