Prijava

Vaša prijava

Festival ‘Volim eko’ i ove godine u Velikoj Gorici, a predstavit će se 11 ekoloških proizvođača


Nakon prvog izdanja održanog u Srednjoj strukovnoj školi Velika Gorica, drugi Festival ekološke poljoprivrede Zagrebačke županije ‘Volim eko’ ove će se godine održati u sklopu Gastro Turopolja 14. i 15. listopda.

Organizator festivala je Udruga za razvitak ekološke poljoprivrede, zaštite okoliša i ruralnog prostora „Z-EKO“ koja okuplja okuplja ekološke poljoprivredne proizvođače sa raznovrsnom paletom proizvoda, od pčelinjih proizvoda, preko voća, egzotičnog voća, povrća, mikro povrća, žitarica, ljekovitog i začinskog bilja te njihovih prerađevine i vina.

Inače, u Zagrebačkoj županiji upisano je ukupno 256 subjekata u Upisnik subjekata u ekološkoj poljoprivredi.

– Bilježi se lagani porast korištenih poljoprivrednih površina pa tako imamo u 2022. godini 562 ha u prijelaznom razdoblju, 1.708 je u završenom prijelaznom razdoblju odnosno ukupno 2.270 ha površina ekološki korištenog poljoprivrednog zemljišta, od čega najviše 1.394 ha oranica i vrtova – ističu iz Zagrebačke županije.

Na ovogodišnjem Festivalu predstavit će se 11 ekoloških proizvođača s područja županije čije ćete ekološke proizvode moći kušati i kupiti, a sve će se odvijati na prostoru oko Muzeja Turopolja. Imat ćete priliku vidjeti i upoznati mladog ekološkog i biodinamičkog vinara Antuna Ivana Čegeca iz Svetog Ivana Zeline.

Festival u subotu možete posjetiti od 10 do 19 sati, a u nedjelju će izlagači na svojim štandovima biti također od 10 sati.

Ova objava Festival ‘Volim eko’ i ove godine u Velikoj Gorici, a predstavit će se 11 ekoloških proizvođača se prvi puta pojavila na cityportal.hr.