Prijava

Vaša prijava

Elektra VG: Ovakvo ‘zamračenje’ na goričkom području još nam se nikada nije dogodilo!

[]

Veći dio Gorice i okolice tijekom ponedjeljka navečer ostalo je bez javne rasvjete – Gradići, Kobilić, Čička Poljana, Turopolje, Novo Čiče, dio Buševca, Vukovina, Staro Čiče, Sasi, dio je lokacija za koje su nam čitatelji sinoć javljali kako su ostali doslovno – u mrklom mraku! Brojnima nije bilo nimalo ugodno, jer su očekivali povratak djece s raznih treninga, svoje bližnje da se vrate s posla, bilo je teško i prometovati, a i pješaci su morali otvoriti ‘četvere oči’. Do nešto šire informacije od nadležnih službi Elektre i HEP-a tijekom večernjih sati nismo uspjeli doći, osim kratke informacije kako se ‘situacija provjerava i rješava’. Jutros nam voditelj terenske jedinice Elektre Velika Gorica, Zlatko Majetić, pojašnjava što se dogodilo, te kaže kako je u ovim trenucima sve u redu po pitanju rasvjete na goričkom području, osim dijela Kolareve gdje se još rješava.

– Jučer je bilo problema sa signalom za paljenje javne rasvjete, jer nije stizao do Gorice, a šalje se iz dispečerskog centra u Zagrebu, odakle se pali rasvjeta za cijeli Zagrebački prsten. Zato smo sinoć išli interventno paliti centar Gorice, a oko 21:30 su osposobili i taj signal, pa je problem riješen. Sinoć smo ručno ukapčali 17 trafostanica, pa smo ih jutros ručno i iskapčali. Mreža je ‘živa stvar’, stalno se nešto događa, a što se točno sinoć dogodilo još se istražuje. No, ovako veliko zamračenje nam se još nikad nije dogodilo, možda bi nam dvije trafostanice bile izvan pogona, ali ovoliko – nikada! – kaže nam Majetić.

Što se tiče situacija kako su na pojedinim lokacijama svjetla javne rasvjete bila upaljena tijekom čitavog dana, Majetić kaže kako su jedinu dojavu dobili iz Podbrežnice, gdje su odmah poslali ekipe, a za druge lokacije nisu dobili nikakve obavijesti, stoga nisu ni intervenirali.

Što se tiče nemogućnosti dolaska do pravovremene informacije, zbog zagušenja dvije telefonske linije koliko ih je u goričkoj Elektri, Majetić najavljuje kako će se to promijeniti možda već do kraja godine kad će se sva komunikacija za područje Zagrebačkom prstena prebaciti na call centar u Zagrebu. 

 

 

Naslovna fotografija: Centra V.Gorice bez javne rasvjete u ponedjeljak uvečer/G.Kiš, Cityportal.hr

 

Ova objava Elektra VG: Ovakvo ‘zamračenje’ na goričkom području još nam se nikada nije dogodilo! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.