Prijava

Vaša prijava

Novim projektom iz KUD-a Čiče žele potaknuti mlade na sudjelovanje u lokalnoj zajednici

[]

Rad s mladima već je uobičajena praksa u Kulturno umjetničkom društvu „Čiče“ Novo Čiče, a sada imaju još jedan novi projekt koji su nazvali ‘Mladi u zajednici’. Cilj projekta je uključiti što veći broj mladih iz lokalne zajednice s kojima bi se provodile razne edukacije i aktivnosti.

– Za sada je održana aktivnosti „Kako napisati medijsko priopćenje“, a mladi su se educirali kako kvalitetno komunicirati s medijima – ističu iz KUD-a Čiče.

Sljedeću aktivnost imat će u subotu, 9. prosinca kada će se održati edukacija o volontiranju, pisanju projekata i mladi lider. Uz to, neke od aktivnosti koje će provesti kroz projekt su sajam informiranja mladih, razvoj poduzetničkih vještina mladih, mladi u očuvanju kulturne baštine i posjet Centru za mlade Daruvar.

Foto: KUD Čiče

– Kroz navedene teme mladi će iz lokalne zajednice imati priliku educirati se, a cilj je i da sami osmisle projekt od interesa i potreba lokalne zajednice. Dio aktivnosti bilo bi i pisanje projekta, ali bi se i stvorili novi lideri koji bi uz pomoć volontera provodili akcije. Sajmom informiranja prezentirali bi se načini na koje mladi mogu sudjelovati u radu u drugim sredinama. Naša želja je da provedemo ovaj projekt na način koji će mladima pokazati da i oni mogu doprinijeti i biti aktivni u lokalnoj zajednici – pojašnjavaju iz KUD-a Čiče.

Foto: KUD Čiče

U svemu tome pomoći će im i savjeti, usluge i predavači iz Udruge Zamisli i Ocean znanja koje imaju već mnogo znanja i bogato iskustvo u navedenom području. Od poznatiji projekata sudjelovali su i u provedbi projekta Centar za mlade grada Velika Gorica, Info točka za mlade Novo Čiče, Volonterski centar Velika Gorica i Mreža za aktivaciju mladih.

Svi zainteresirani za sudjelovanje u edukaciji „Mladi u zajednici“ mogu se javiti na broj 099 684 9489.

Ova objava Novim projektom iz KUD-a Čiče žele potaknuti mlade na sudjelovanje u lokalnoj zajednici se prvi puta pojavila na cityportal.hr.