Prijava

Vaša prijava

Najstarije svjetsko klizačko natjecanje, Zlatna pirueta, vraća se u Zagreb!

[]

Klizalište Velesajam u Zagrebu spremno dočekuje velike klizačke svjetske zvijezde, čime se Zlatna pirueta u svom 55. izdanju iz Siska ponovo vraća u Zagreb. Najstarije svjetsko klizačko natjecanje održat će se od 6. do 9. prosinca, a publici će se predstaviti 22 klizača, 23 klizačice, 12 sportskih i 22 plesna para, koji stižu iz 33 zemlje svijeta.

Foto:EmilieaZingas -Vadym Kolesnik

I ove godine u Zagreb dolaze sudionici Zimskih olimpijskih igara, te svjetskih i europskih prvenstava.

– Bez obzira na to što već tri godine Dom sportova zbog potresa nije u funkciji i što ne možemo koristiti Ledenu dvoranu, nakon izrazito velikih organizacijskih izazova koje smo imali organizirajući posljednjih godina Zlatnu piruetu u Sisku, sretni smo da se ove godine vraća u Zagreb. Klizalište Velesajam svojim kapacitetom nije niti približno kvalitetno kao Dom sporta, no vjerujemo u naš organizacijski tim, sve smo izvrsno pripremili, sigurni smo da će svi sudionici natjecanja biti i više nego zadovoljni ponovo jednim novim uvjetima u kojima se održava Pirueta. Hrvatsku će predstavljati naš seniorski prvak Jari Kessler. Nakon ozljede koju je imao na početku sezone vratio se u punome svjetlu, osvojio je već i bodove za nastupe na predstojećem Europskom i Svjetskom prvenstvu, te s veseljem čekamo njegov nastup za koji vjerujem da će biti izvrstan. Nadamo se da će i dvorana klizališta na Velesajmu biti puna i da će gledatelji moći uživati u ljepotama umjetničkih klizačica i klizača – rekla je direktorica 55. Zlatne piruete i glavna tajnica Hrvatskog klizačkog saveza, Melita Juratek.

Kako bi s navijačima i vjernom publikom obilježili najveću sportsku tradiciju koju hrvatsko klizanje ima, organizatori su osigurali besplatan ulaz za sve gledatelje 55. Zlatne piruete.

Foto: Jari Kessler

Foto:AlisonReed-SauliusAmbrulevicius

Foto: Bradie Tennell

 

Naslovne i fotografije u članku: Renato Branđolica – Zlatna pirueta

Ova objava Najstarije svjetsko klizačko natjecanje, Zlatna pirueta, vraća se u Zagreb! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.