Prijava

Vaša prijava

Buševski vatrogasci imaju novouređenu garažu i spremište

[]

U sklopu vatrogasnog doma u izgradnji, vatrogasci iz Buševca i službeno su otvorili novouređeno vatrogasno spremište odnosno garažu.

– Izuzetno nam je bilo važno da to riješimo što prije jer smo nabavili novu vatrogasnu opremu, koju smo morali obnoviti jer nam je prijašnja uništena u intervencijama za vrijeme potresa. Grad Velika Gorica nam je uredio garažu koja nam je zbog operative najvažnija u cijeloj toj priči te im ovim putem zahvaljujemo – govori nam predsjednik Kristijan Horvačić.

Foto: FB DVD Buševec

Dio poslova, buševski vatrogasci su odradili sami ili uz pomoć donacija.

– Po projektu u garaži je napravljena kompletna struja, požbukana je, postavljena su nam i prijeko potrebna garažna vrata. Na pod smo navukli sloj perive boje kako bi nam bilo jednostavnije održavati sve. Dobili smo i donaciju drva koje smo potom prenamijenili u ormariće i police za našu novu opremu, odijela, čizme, kacige…Uredili smo još jednu dodatnu prostoriju gdje ćemo držati pričuvnu opremu – dodaje Horvačić.

Foto: FB DVD Buševec

Vatrogasno spremište rezanjem vrpce svečano je otvorila Mateja Povhe načelnica Općine Trebnje iz Slovenije i Neven Karas zamjenik gradonačelnika Velike Gorice.

Na ovo vatrogasno druženje stigli su im i prijatelji vatrogasci iz slovenskog Prostovoljno gasilskog društva Velika Loka s kojima su ujedno potpisali ‘Povelju o bratimljenju i prijateljstvu’.

– Postali smo prijateljsko društvo. Prvi su nam uskočili u pomoć kada je bio potres, a donirali su nam i nešto opreme. Ne daj Bože neke nevolje da nas zadesi, ali tu smo da si međusobno pomognemo i uskočimo jedni drugima – dodao je predsjednik buševskih vatrogasaca.

Foto: FB DVD Buševec

Ova objava Buševski vatrogasci imaju novouređenu garažu i spremište se prvi puta pojavila na cityportal.hr.