Prijava

Vaša prijava

Genijalna Ena Novak jedina Goričanka dobitnica nagrade IMAM ŽICU!

[]

Među malobrojnim dobitnicima vrijedne nagrade IMAM ŽICU!, ove godine se našla i naša Goričanka Ena Novak, najbolja matematičarka Hrvatske, o čijim smo sjajnim uspjesima na brojnim natjecanjima pisali tijekom godine. Posebno nas je učinila ponosnim nakon fenomenalnog uspjeha na Juniorskoj matematičkoj Olimpijadi, gdje se natjecala kao najmlađa članica hrvatskog tima i osvojila broncu, a podsjetimo, zbog svojih uspjeha bila je i među dobitnicima nagrade najboljih učenika Hrvatske – Oskara znanja! 

Dobitnici HEP-ove nagrade za školsku godinu 2022./2023. su svi učenici koji su osvojili prvu nagradu na državnim natjecanjima znanja iz matematike i fizike, javnog izlaganja eksperimentalnih radova iz fizike, te osvajači prvih triju mjesta na natjecanjima učenika strukovnih škola iz područja Elektrotehnika i računarstvo, u kategorijama Elektrotehničke instalacije, Izrada programskih rješenja i Administracija IT sustava. Nagradu u iznosu od 400 eura ove je godine dobio 31 učenik, koje je pripremalo 29 mentora.

– Ena sad ide u 8. razred, premjestila se u OŠ Nikole Hribara i vrijedno se priprema za državna natjecanja iz matematike i fizike i matematičku Olimpijadu, no mora se još izboriti za plasman. Natjecanja kreću od siječnja, pa je sva u učenju, priprema se i za matematički kamp u Ogulinu, a na FER-u se svake subote priprema za Olimpijadu – rekla nam je njezina mama Željka Novak.

Foto: Arhiva/ Goričanka Ena Novak osvojila broncu na matematičkoj Olimpijadi u Tirani

 

Naslovna fotografija: Ena Novak i mama Željka/G.Kiš, Cityportal.hr

Ova objava Genijalna Ena Novak jedina Goričanka dobitnica nagrade IMAM ŽICU! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.