Prijava

Vaša prijava

Kiša natopila Medulin, Gorica i Varaždin odigrali – pola utakmice!

[]

Kiša je naslijedila maglu negdje na pola puta do Medulina, odredišta prema kojem se novinarska ekipa iz Velike Gorice uputila u srijedu ujutro. Kiša je, doznali smo po dolasku, malo potom počela padati i na jugu Istre, praktički u pregrađu Pule, u gradiću koji je posljednjih osam dana dom nogometaša Gorice. I ne samo njih, jer u tijeku je jubilarni deseti Arena Cup, na kojem je Gorica baš te kišne srijede trebala odigrati posljednju utakmicu u skupini.

Na kraju, zbog kiše naravno, odigrala je – pola utakmice. S druge strane bio je Varaždin, trebala je to biti “generalka” za otvaranje nogometnog proljeća, za točno tjedan dana protiv Rijeke, ali kiša uporno nije prestajala padati. Nekoliko lokvi rasporedilo se po travnjaku igrališta broj 1, lopta je jedva išla, bili su to uvjeti koje se ne može opisati kao nogometne, a kad je već tako, sve skupa nije imalo smisla.

Već na samom početku dvije su se klupe dogovorile da će odigrati jedno poluvrijeme, pa se zaputiti prema hotelu. Tako je i bilo, završilo je bez golova, iako nije da ih nije moglo biti. Gorica je promašila i penal, s bijele točke loptu je pokraj gola poslao Jurica Pršir, a lijepe prilike promašivali su i Matavž, i Jurić… S druge strane, Varaždinci su dvaput tražili penal, činilo se i s dobrim razlogom, a jednu čistu priliku propustio je Šego. S obzirom na uvjete, neobično sadržajnih 45 minuta.

Propao je tako posljednji test, a pitanje je i što će biti s danima pred nama. Prognostičari kažu da kiša u Medulinu neće stati ni u četvrtak, ni u petak, oslabjet će tek u subotu… I pitanje je koliko će se u tim uvjetima, na natopljenim terenima, uopće moći trenirati. Gorička ekspedicija po prvotnom je planu trebala ostati u Medulinu do subote, no utakmicu za treće mjesto na Arena Cupu protiv Lokomotive odigrat će u petak, pa nije nemoguće da se boravak u Istri skrati za jedan dan.

I da već u petak završi intenzivno druženje s “pola HNL-a”. Navodnici možda nisu ni potrebni, jer u istom hotelu u Medulinu smješteni su igrači, stožeri i popratni “staff” Slaven Belupa, Lokomotive, Varaždina, na dan utakmica i Istre, a uz njih su na turniru, pa tako i u hotelu, srpski drugoligaš Radnički, mađarski prvoligaš Fehervar i crnogorski Rudar iz Pljevlje. Svi se oni, svatko u svojim klupskim trenirkama, u svojim bojama, sudaraju u predvorju hotela, u restoranu na doručku, ručku i večeri, međusobno se druže… I tako to nekako izgleda svakog siječnja, kad Istra postaje nogometno središte Hrvatske.

Međutim, još malo pa nestalo… Ulazimo u posljednju fazu ovog dijela priprema, a već iduće srijede prvenstvo se nastavlja. Na Gradski stadion 24. siječnja dolazi Željko Sopić i njegova Rijeka.

Ova objava Kiša natopila Medulin, Gorica i Varaždin odigrali – pola utakmice! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.