Prijava

Vaša prijava

Nevrijeme mijenja sve planove: Ništa od zadnje utakmice, a kući se ide dan ranije!

[]

Prvotni plan bio je ostanak goričke nogometne ekspedicije u Medulinu do subote, pa put kući odmah nakon što se odigra posljednja utakmica na pripremama, ogled za treće mjesto na jubilarnom desetom izdanju Arena Cupa. Međutim, puno se toga u međuvremenu mijenjalo, počevši s odlukom da se taj ogled za “broncu” odigra u petak, budući da Lokomotiva svoju prvu proljetnu utakmicu igra s Dinamom već u utorak, a onda je svoje prste uplela viša sila…

Nakon sedam predivnih zimskih dana na jugu Istre, po ugodnom vremenu i bez padalina, u srijedu su se stvari počele komplicirati. Kiša je počela nekoliko sati uoči početka posljednje utakmice u skupini, sudara s Varaždinom, i više se nije zaustavljala. Igrali su tako Goričani i Varaždinci u nemogućim uvjetima, na terenu prošaranom lokvama vode, pa se već nakon nekoliko minuta došlo do zaključka da to baš i nema smisla. U dogovoru dvaju klubova, ta je utakmica prekinuta nakon prvog poluvremena, što baš i nije ispalo idealno, budući da je to trebala biti “generalka” uoči starta prvenstva.

Četvrtak se, unatoč drukčijim najavama, ukazao u puno ljepšem izdanju, Medulin je ponovno obasjalo sunce, pa je Dinko Jeličić uspio odraditi taj još jedan trening, time i barem djelomično nadoknaditi propušteno dan ranije, ali nije tu bio kraj problemima s vremenskim uvjetima.

Petak se, naime, probudio u kataklizmičnom izdanju, olujno nevrijeme još je jedanput pomrsilo planove, pa su u oba tabora, goričkom i onom Lokomotivinom, došli do zajedničkog zaključka kako je jedino logično otkazati posljednju utakmicu na pripremama. Osim što bi se i jedni i drugi najvjerojatnije predstavili u mlađahnim izdanjima, bez najvećeg dijela prvotimaca, i oni koji bi zaigrali teško bi u ovakvim uvjetima mogli išta pokazati.

I zato se rodio novi plan, koji se zapravo “kotrljao” hodnicima hotela Park Plaza Belvedere i koji dan ranije: Goričani će se kući vratiti već u petak, nakon odrađenog treninga, dan ranije od planiranog. Malo iza podneva autobus će kroz olujnu Istru krenuti prema snijegom zameteni Gorski kotar, sa jedinom željom da se bez posebnih komplikacija dođe do snijegom okovane Velike Gorice.

Subota će tako, po tom novom planu, biti slobodan dan, posljednji uoči početka prvenstva, koje je na rasporedu već u srijedu, odigravanjem odgođene utakmice protiv Rijeke. U cijelom tom kolopletu promijenjenih planova treneru Jeličiću ostat će, dakle, još tri treninga do ogleda sa Sopićevom družinom, a na njima će se glancati posljednji detalji, u mjeri u kojoj će do vremenske prilike dopustiti. Snijeg bi tijekom dana trebao prestati padati, tijekom subote će se valjda i otopiti s igrališta, pa u nedjelju, za koju je najavljeno da će temperature ići sve do minus 13 stupnjeva, slijedi početak te posljednje faze priprema.

A na njima je, sudeći prema svemu viđenom, Dinko Jeličić došao do kombinacije za koju vjeruje da će biti dobitna. Prema svemu sudeći, u srijedu će tako startati Banić na golu, Maloča i Krizmanić kao dva stopera te Raspopović i Štiglec na bokovima. Srce veznog reda držat će kapetan i dokapetan, Mrzljak i Pršir, poziciju “desetke” rezervirao je Vujnović, desno će biti Mitrović, a lijevo Jurić. U vrhu napada, kako sad stvari stoje, zaigrat će Matavž.

– Što bismo poručili bivšem treneru Sopiću? Da nas neće dobiti dvaput zaredom! A ako nas i dobiju, morat će se jako dobro pomučiti, dokazati na terenu da su bolji – poručuju gorički “senatori” Željku Sopiću.

Bliži se vrijeme za nastavak HNL-a, pa ne bi bilo loše da se vrijeme smiri…

Ova objava Nevrijeme mijenja sve planove: Ništa od zadnje utakmice, a kući se ide dan ranije! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.