Prijava

Vaša prijava

FOTO/VIDEO Zimska služba u punom pogonu, baš kao i dječje zimske radosti, a i zanimljivi snjegovići stigli nam u grad!

[]

Prve jače snježne padaline ove zimske sezone stvorile su idilične prizore diljem velikogoričkog kraja. Prema prvim podacima tijekom dana na području našeg grada napadalo je 8-10 cm snijega, dok je u obližnjim naseljima izmjerena visina snijega i do 15 centimetara.

Fotografije snijega koji je obilno padao masovno su se dijelile društvenim mrežama, a osim uživanja u idiličnim prizorima, ubrzo su krenule i uobičajena ‘jamranja’ zbog gužve u prometu, kašnjenja autobusa, snijega na nogostupima i prometnicama, bljuzge i sličnih zimskih ‘radosti’ koje nam nisu nikakva nepoznanica.

No, jake snage Zimske službe VG Komunalca nisu stale od ranih jutarnjih sati, a pred njima je i prilično radna noć. Za razliku od prva dva mjeseca kada je njihov dežurni telefon zazvonio tek dvaput, danas su primili ‘nešto’ više poziva.

– Do poslijepodnevnih sati smo zaprimili 60-tak poziva, nitko nije bio nervozan ni agresivan i zbilja je sve prošlo u redu. Ljudi nas najviše zovu s pitanjem kada ćemo doći očistiti njihove ulice, pa smo objasnili da radimo po prioritetima, prvo rješavamo glavne prometnice, pa onda sporedne. U pogonu je više od 30-tak naših vozila velike i male zimske službe, a prve ekipe su krenule jutros u 6:40. Na terenu ćemo biti i čitavu noć, jer nismo mogli prije svuda ni proći zbog gustog prometa, pa kad se to smanji onda krećemo u novu akciju – doznajemo iz dežurstva Zimske službe. Također napominje kako će ususret najavljenim minusima preventivno ići i s posipanjem soli.

 

Foto: Djelatnici VG Komunalca u akciji diljem grada/G.Kiš, Cityportal.hr

Oni koji su najviše guštali u ovom konačno pravom zimskom danu definitivno su školarci i djeca, a njihov su odabir bile omiljene zimske radosti – grudanje i sanjkanje! Nimalo se nisu opterećivali problemima većine odraslih, jer snijeg je ionako prestao padati u ranim popodnevnim satima, a prognostičari nam ne najavljuju novi. Stoga su čim je školsko zvono označilo kraj nastave krenuli u akciju, a snijeg je bio baš savršene kvalitete za propisnu grudu!

Foto: Snježna ‘municija’ je spremna/G.Kiš, Cityportal.hr

Foto: Grudanje ispred ‘Kumičića’/ G.Kiš, Cityportal.hr

Brdašca na Tuđmancu okupirali su sanjkaši, veliki i mali, a livada prekrivena bijelim pokrivačem predstavljala je posebnu radost i pesekima.

Foto: Pseće zimske radosti/G.Kiš, Cityportal.hr

U središnjem gradskom parku u blizini spomenika prvom hrvatskom predsjedniku naišli smo i na snjegovića specifičnog osmijeha ili bolje reći bez osmijeha, a na obližnjem Radićevom trgu pogledajte posebno lijepo uređenog snjegovića, pravog turopoljskog s podgutnicom, netko si je zbilja dao truda! Nažalost, njihovog ‘kolegu’ s Trga Grada Vukovara zadesila je, barem za snjegovića, teška sudbina, nakon samo par sati netko ga je jednostavno devastirao.  Pogledajte što smo još zabilježili na ulicama našeg grada.

Foto: Snjegović bez osmijeha na Tuđmancu/G.Kiš, Cityportal.hr

Foto: Pomno uređeni snjegović na Radićevom trgu/G.Kiš, Cityportal.hr

Foto: Tužna sudba zadesila je snjegovića s Trga Grada Vukovara/G.Kiš, Cityportal.hr

Foto: Radić je dobio snježne epolete/G.Kiš, Cityportal.hr

Foto: Nazora su pahulje obukle u snježni kaput i šubaru/G.Kiš, Cityportal.hr

Foto: Baka s unučicom i snjegović u nastajanju/G.Kiš, Cityportal.hr

Foto: I vrtićarci svog snjegovića imaju/G.Kiš, Cityportal.hr

Foto: Očišćene pješačke staze na Radićevom trgu/G.Kiš, Cityportal.hr

 

Foto: Nakon puno posla vrijeme je za kratki zasluženi predah/G.Kiš, Cityportal.hr

 

Ova objava FOTO/VIDEO Zimska služba u punom pogonu, baš kao i dječje zimske radosti, a i zanimljivi snjegovići stigli nam u grad! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.