Prijava

Vaša prijava

Prijem Zagrebačke županije za karatisticu Sadeu Bećirević, osvajačicu brončane medalje na Svjetskom prvenstvu

[]

Zamjenik župana Zagrebačke županije, Ervin Kolarec primio je samoborsku sportašicu, Sadeu Bećirović, hrvatsku reprezentativku i članicu Karate kluba Samobor, povodom osvajanja brončane medalje u ekipnoj kategoriji na Svjetskom prvenstvu u karateu održanom od 24. do 29. listopada 2023. godine u Budimpešti.

Iza Sadee je niz zaista respektabilnih medalja i drago nam je da smo je ugostili u Zagrebačkoj županiji kako bi joj uputili čestitku na brončanoj medalji te iz prve ruke čuli kakva je borba prethodila njenom osvajanju u Budimpešti – rekao je Kolarec, dodavši kako je Zagrebačka županija po osvajanju medalje Sadeu i prigodno novčano nagradila.

Foto: Karatistica Sadea Bećirović i zamjenik župana Ervin Kolarec/Zagrebačka županija

Brončana karatistica se zahvalila Zagrebačkoj županiji što prepoznaje rad, trud i rezultate sportaša, te otkrila daljnje planove.

– Iza mene je jedna uspješna godina! Okitila sam se sa srebrom na europskom i broncom na svjetskom prvenstvu, a u tom smjeru idem i dalje. Putujem sad u Pariz na daljnja natjecanja, pripremam se za europsko prvenstvo, koje će se u svibnju održati u Zadru, zatim u studenom slijedi svjetsko ekipno prvenstvo, a u međuvremenu i niz međunarodnih natjecanja – rekla je Sadea Bećirović, istaknuvši i upravo osvojenu zlatnu medalju na Karate Grand Prix Croatia turniru u Samoboru.

Sadei je na iznimnim uspjesima čestitao i predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije, Vladimir Bregović, istaknuvši kako je karate perjanica sporta u Zagrebačkoj županiji. Ujedno je najavio i dva dva važna događaja – početkom veljače održat će se promocija monografije o 25 godina rada i djelovanja Zajednice, a početkom ožujka stiže izbor najboljeg sportaša i sportašice Zagrebačke županije u 2023. godini.

Foto: Prijem u Zagrebačkoj županiji za Sadeu Bećirović, osvajačicu brončane medalje na  Svjetskom prvenstvu u Budimpešti 2023./Zagrebačka županija

Zamjenik župana, Ervin Kolarec, završno je istaknuo kako na području Zagrebačke županije djeluje oko 680 registriranih sportskih klubova, 20.000 aktivnih sportaša te preko 1600 trenera, sudaca i delegata.

– Zagrebačka županija u kontinuitetu značajna sredstava ulaže u sport, a u 2024. godini za tu namjenu osigurano je 1,2 milijuna eura – rekao je Kolarec.

Prijemu su nazočili i pročelnica županijskog Upravnog odjela za kulturu, sport, tehničku kulturu i civilno društvo Jadranka Dujić Frlan, te tajnik Zajednice Mario Makarun.

 

Ova objava Prijem Zagrebačke županije za karatisticu Sadeu Bećirević, osvajačicu brončane medalje na Svjetskom prvenstvu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.