Prijava

Vaša prijava

Osmaši u potrazi za strukom: Gužve na obrtničkom sajmu, predstavljaju se 22 škole

[]

Kraj školske godine i nije tako daleko, pa pomalo raste i nervoza kod osmaša i njihovih roditelja – koju srednju upisati, gdje nastaviti školovanje? Stoga su se brojni u potrazi za budućom strukom zaputili do Zagrebačkog velesajma gdje se još danas do 17 sati održava 9. Zagrebački obrtnički sajam. Tamo ćete moći vidjeti sve što su vam od programa, radionica i prezentacija pripremili učenici 22 strukovne škole iz Zagreba i Zagrebačke županije, a među njima se predstavlja i Srednja strukovna škola Velika Gorica. Učenici organizirano dolaze iz stotina škola iz čitave Hrvatske, a u 7.paviljonu su posebno atraktivne prezentacije zanimanja. Na sajmu možete popričati s učenicima strukovnih škola, provjeriti što vas sve očekuje ako se odlučite za obrtničko zanimanje. Ujedno ćete vidjeti i inovativne projekte te otkriti brojne novosti, možete popričati i sa samim obrtnicima koji će predstaviti svoje poslove i mogućnosti koje im se nude.

Foto: Predstavljanje programa Srednje strukovne škole VG na 9.zagrebačkom obrtničkom sajmu/FB Struka zove

U zadnjih pet godina 27 posto više učenika upisalo se u strukovne škole, što je dobrodošao trend u situaciji kad svi muku muče s radnom snagom. Radne snage nedostaje od građevine, ugostiteljstva, turizma, krojača, kozmetičara, a sustav Hrvatske obrtničke komore bilježi više 112 tisuća novootvorenih obrta posljednje tri godine. Sajam se održava u organizaciji Obrtničke komore Zagreb uz potporu Grada Zagreba, Zagrebačke županije i gradova iz zagrebačkog prstena – Jastrebarskog, Ivanić-Grada, Svetog Ivana Zeline, Vrbovca, Velike Gorice, Zaprešića, Samobora, Dugog Sela i Svete Nedelje.

 

Naslovna fotografija: Igor Kralj/PIXSELL

Ova objava Osmaši u potrazi za strukom: Gužve na obrtničkom sajmu, predstavljaju se 22 škole se prvi puta pojavila na cityportal.hr.