Prijava

Vaša prijava

Volonteri zovu Goricu na novu ‘akciju Čiče’ – ponesite dobru volju i vrtni alat!

[]

Grabljice, škare za grane, kakav god imate vrtni alat, zaštitne rukavice i nezaobilazna dobra volja su sve što vam je potrebno za novu eko-akciju koja će se ove subote, 17.veljače, održati kod jezera Čiče.

– Sve koji nam se žele pridružiti u novoj volonterskoj akciji neka dođu na plažu kod jezera Čiče u subotu u 11 sati. Imamo novu akciju čišćenja okoliša i uređivanja plaže uz jezero, neka svatko dođe s onim što ima od koristi za akciju, ponesite si i klopu i cugu, jer ovo je potpuno volonterska akcija – doznajemo od organizatora akcije.

Foto: Volonteri uređuju okoliš uz jezero Čiče/Cityportal.hr

Akcije ove grupe pratimo od samih početaka, jer bez ikakve nagrade i još uvijek anonimni po vlastitom izboru, ovih dvadesetak entuzijasta i zaljubljenika u najljepšu plažu i kristalno čistu vodu našeg ‘goričkog mora’, rade nešto za dobrobit čitave zajednice i to je za svaku pohvalu. Nakon generalnog čišćenja, postavljanja tabli s eko-porukama, uređenja podnih ložišta (fire pitova), evo što je u planu nove ‘akcije Čiče’.

– Osim čišćenja smeća i otpada, uredit ćemo još podnih ložišta, a radit ćemo i plažne kamine od starih cigli da se na njih mogu staviti rešetke za roštilj. U planu nam je napraviti takvih pet, šest pozicija duž plaže da nije na divljaka. Bacit’ ćemo sigurno i neki roštilj za probu – poručuju volonteri.

Još uvijek su u potrazi za starim ciglama, pa ako imate kakvih višaka, svakako ponesite i to. Prognostičari najavljuju lijepu sunčanu subotu, uz ugodnih 15 Celzijusa, iskoristite dan za druženje i uređenje jedne od Goričanima (i šire!) najdražih lokacija. Budite i vi dio ove lijepe priče, vidimo se u subotu, 17. veljače, na plaži Čiče!

Foto: Jezero Čiče/G.Kiš, cityportal.hr

Foto: Očišćen prilaz jezeru Čiče/G.Kiš, cityportal.hr

Foto: Eko poruke uz jezero Čiče/G.Kiš, cityportal.hr

Foto: Podna ložišta koja su izradili volonteri na plaži uz jezero Čiče

Ova objava Volonteri zovu Goricu na novu ‘akciju Čiče’ – ponesite dobru volju i vrtni alat! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.