Prijava

Vaša prijava

Goričkim srednjoškolcima na dar edukativna predstava ‘Dodaj me’

[]

Inspirirana suvremenom online svakodnevnicom i negativnim učincima koja ona donosi mentalnom i fizičkom zdravlju mladih, naša sugrađanka, glumica Karmen Sunčana Lovrić napisala je i na kazališne daske postavila crnohumornu komediju koju će u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem predstaviti učenicima srednjih škola velikogoričkog područja. Tako će nakon praznika, 26. i 27. veljače u 19:30 sati, 3. i 4. razredima na pozornici Dvorane Gorica pokloniti besplatnu izvedbu u kojoj na satiričan i tragikomičan način propitkuje suvremenu potrebu, neophodnost i realnost svakodnevnog korištenja pametnog telefona.

– Konstantno bivanje online i kreiranje virtualnih verzija sebe na društvenim mrežama svakodnevnica je i dovoljno dobar razloga da se zapitamo što ona donosi mladom čovjeku. Danas je sve online. Facebook i TikTok postali su glavni izvor aktualnih vijesti, stavova i stručnih savjeta. Youtube je stalna audio-video pozadina naših života. Instagram je naše ogledalo, mjerilo vrijednosti i duhovni vođa, a Tinder i njemu slični dating appovi naši su najbolji prijatelji koji nam pomažu naći ljubav i sreću – kaže Karmen Sunčana Lovrić autorica ove monodarame.

U želji da pomogne i potakne ovu temu kod mladih, osjeća „dužnost“ pokloniti im ovu predstavu.

– Ovu bi predstavu tako trebali pogledati svi. Pripadnici generacija Z i Alpha da bi osvijestili koliko su društvene mreže, u svojoj biti, lažovi pod maskom uspjeha i kradljivci naših života (a predstava je, pritom, idealna da mlade odvuče u kazališna sjedala, koja im inače nisu baš po volji). Naraštaji rođeni nakon Drugog svjetskog rata pa do 1995. (Baby boomeri, generacije X i Y) odnosno naši roditelji, bake i djedovi, gledajući predstavu usvojit će jezik digitalne generacije (foloveri, filteri, ambasadori, sponzori, OnlyFans, kontent kreatori, sejvanje, lajkanje…), ali i početi dublje razumijevati s čime se to mlađe generacije suočavaju kada upadnu u zamku Instagrama, YouTubea, TikToka i ostalih surogata naših života i koliko je to, nažalost, nerijetko opasno i po egzistenciju u doslovnom smislu te riječi – dodaje Sunčana Lovrić.

Karmen Sunčana Lovrić dotakla se još jedne aktualne, društvene teme te će na dinamičan i inovativan način provesti naše srednjoškolce kroz život jedne brucošice, koja je, na koncu, žrtva sebe same.

Ulaznice nisu u slobodnoj prodaji.

Ova objava Goričkim srednjoškolcima na dar edukativna predstava ‘Dodaj me’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.