Prijava

Vaša prijava

FOTO Počelo rušenje strog hrastovog mosta u Čičkoj Poljani, kreće izgradanja novog

[]

Počelo je rušenje hrastovog mosta starog više od 70 godina u Čičkoj Poljani. Riječ je o mostu preko rijeke Odre, koji je spajao Kuče i Čičku Poljanu, a uništen je u poplavama te je već više od desetljeća zatvoren za promet.

Nakon što se ukloni stari most, tvrtka Ciglenica iz Zaprešića koja je na natječaju odabrana kao najpovoljnija kreće se s izgradnjom novog, a projekt je to vrijedan 1,260 milijuna eura.

Kako se navodi u projektnoj dokumentaciji u prvoj fazi predviđen je samo most, a cesta ostaje u sadašnjim gabaritima. Most će biti duljine 51,20 metara, a ukupne širine s obostranim pješačkim stazama 7,5 metara. S prometne strane most se sastoji od jedne kolničke trake širine 3,6 metara i obostranih pješačkih staza širina po 1,7 metara.

Rubnjaci iznad asfalta bit će visoki 20 centimetara kako bi se izbjegle odbojne ograde za vozila, a koje bi uvjetovale veću širinu mosta za oko jedan metar. Pješačke staze imat će protuklizni beton otporan na smrzavanje, sa i bez prisustva soli za odmrzavanje.

U uzdužnom pogledu most će biti u jednostranom padu od strane naselja Kuče prema naselju Poljana Čička. Zaštitne ograde za pješake, predviđene su visine jednog metra a bit će od čelika i drva, odgovarajuće zaštićene zaštitnim premazima, trajnosti do 10 godina.

Most bi trebao biti gotov kroz 180 radnih dana.

Ova objava FOTO Počelo rušenje strog hrastovog mosta u Čičkoj Poljani, kreće izgradanja novog se prvi puta pojavila na cityportal.hr.