Prijava

Vaša prijava

Dan narcisa kao podsjetnik na važnost prevencije i pomoć oboljelima od raka dojke

[]

Rak dojke je najčešća maligna bolest u ženskoj populaciji, stoga kako bi se jačala svijest o prevenciji i njenom ranom otkrivanju, prve subote u proljeću obilježavamo Dan narcisa.

Ova humanitarna i javnozdravstvena kampanja koju je pokrenula Hrvatska liga protiv raka, održat će se u subotu 16. ožujka na području cijele Zagrebačke županije pa tako i u našoj Velikoj Gorici.

Narcise, koje su simbol proljeća, života i nade moći ćete kupiti na tri lokacije u gradu od 8 do 12 sati i to na Tržnom centru, Trgu Stjepana Radića i kod robne kuće. Akciju organizira Udruga edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije.

– Cilj nam je osvijestiti ljude na važnost prevencije i ranog otkrivanja raka dojke. Naša najveća zadaća kao Udruge, naš cilj i uspjeh je edukacija o važnosti samopregleda. Posebno ističemo kako te edukacije radimo u srednjim školama na području cijele županije. Važno je da djevojke već s 18 godina počinju razmišljati o svome zdravlju, koliko je ono važno i brinu se o svome tijelu – istaknula je Đurđa Dehin, predsjednica udruge pozivajući Velikogoričane da se odazovu akciji.

Sredstva koja se prikupe bit će upravo namijenjena preventivnim pregledima i radu udruga, ali ono što je važnije ovo je prilika i način da ujedno date podršku svim onim ženama koje su od istoga oboljele.

Ova objava Dan narcisa kao podsjetnik na važnost prevencije i pomoć oboljelima od raka dojke se prvi puta pojavila na cityportal.hr.