Prijava

Vaša prijava

Vatrogascima, Crvenom križu i samoborskoj gorskoj službi nova oprema za rad

[]

Crpke, isušivači, pile, kacige, svjetiljke … samo su dio opreme ukupne vrijednosti 45 tisuća eura koju je Zagrebačka županija darovala operativnim snagama sustava civilne zaštite i to Vatrogasnoj zajednici Zagrebačke županije, Društvu Crvenog križa Zagrebačke županije i Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja – Stanici Samobor.

– Uz redovna sredstva, županija osigurava i dodatne značajnije iznose koje izdvajamo u jedan nadstandard, a kada su u pitanju operativne snage, sva sredstva koja se ulože, višestruko se vrate – naglasio je župan Stjepan Kožić prilikom primopredaje opreme koja je održana u ispred zgrade Crvenog križa u Svetom Ivanu Zelini.

Foto: Zagrebačka županija

U prošloj godini županijski vatrogasci imali su 114 intervencija vezanih uz ispumpavanja i obranu od poplava, a samo u protekla dva dana s obzirom na padaline bilo je desetak intervencija.

– Dobili smo dvije pumpe koje će biti raspoređene na istočni i zapadni dio županije. Svjedoci smo da je u posljednje vrijeme sve više poplava i intervencije, tako da nam je ovo itekako vrijedan poklon – rekao je zapovjednik VZZŽ Dario Kezerić.

Foto: Zagrebačka županija

Pet isušivača i rasvjetni toranj, nova je oprema koju je dobilo Društvo Crvenog križa Zagrebačke županije.

– Sva naša gradska društva raspolažu s vlastitim isušivačima, međutim potrebe su velike. I ovih dana ima puno padalina tako da će nam nova oprema dobro doći – rekla je Drinka Sopta, ravnateljica Društva.

Foto: Zagrebačka županija

Nikola Tot, pročelnik HGSS – Satnice Samobor, zahvalivši Županiji na dodijeljenoj opremi istaknuo je kako broj intervencija iz godine u godinu raste, a time raste i potreba za novim članovima koje treba opremiti specifičnom opremom za penjanje i rad na visini, najprije u vježbama, a potom i u akcijama.

– Dolaskom proljeća sve više ljudi boravi na otvorenom, a zbog toga imamo sve više potreba za intervencijama. Poruka svima koji idu u nepristupačna područje je da ne precjenjuju svoje mogućnosti, informiraju se u planinarskim društvima i udrugama te uvijek imaju uz sebe mobitel – poručio je Tot.

Foto: Zagrebačka županija

Ova objava Vatrogascima, Crvenom križu i samoborskoj gorskoj službi nova oprema za rad se prvi puta pojavila na cityportal.hr.