Prijava

Vaša prijava

U par sati stiglo više od 7 tisuća prijava građana za energetsku obnovu kuća

[]

Čak 7 418 prijava građana stiglo je jučer do podneva, na javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Tijekom jučerašnjeg zaprimanja prijava, sustav je radio bez većih poteškoća te su prijavitelji uspješno podnosili svoje zahtjeve.

– Sufinanciranje se može dobiti za toplinsku izolaciju, energetski učinkovitu stolariju i/ili neki od sustava korištenja obnovljivih izvora energije, poput dizalica topline, kotlova na biomasu, solarnih panela ili fotonaponskih elektrana. Dosad zaprimljeni zahtjevi u prosjeku su vrijedni oko 12.000 eura po prijavi – istaknuli su iz Fonda.

Po iznosu sredstava od 120 milijuna eura je ovo dosad najizdašniji ovakav poziv. Za mjere energetske učinkovitosti i/ili ugradnju sustava za korištenje obnovljivih izvora energije su građani mogli dobiti čak do 62.120 eura bespovratnih sredstava.

– Cilj je da svi koji imaju spremne projekte i udovoljavaju uvjetima dobiju sufinanciranje za energetsku obnovu svojih domova. Energetska obnova ima brojne koristi i to ne samo u smanjenju troškova energije, već i boljoj kvaliteti života jer energetski obnovljene kuće više štede – više vrijede – izjavio je direktor Fonda Luka Balen te podsjetio kako je u odnosu na prethodni javni poziv ovoga puta osigurano skoro tri puta više sredstava.

Od jučer od 9 sati se sa stranica Fonda mogu preuzeti svi potrebni obrasci, koje je potrebno ispuniti te, uz ostalu potrebnu dokumentaciju, učitati u prijavnu aplikaciju. Zahtjeve za sufinanciranje građani dostavljaju elektronskim putem kroz sustav eFZOEU koji se nalazi na platformi Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalno društva – Fondovi EU.

Iz Fonda ističu kako još uvijek ima vremena za prijavu jer budžet za poziv još uvijek nije potrošen.

 

Ova objava U par sati stiglo više od 7 tisuća prijava građana za energetsku obnovu kuća se prvi puta pojavila na cityportal.hr.