Prijava

Vaša prijava

FOTO Dan narcisa od Velike Gorice, Turopolja do Pokupskog

[]

Danas je važan dan za sve žene! Dan je narcisa koji simbolizira borbu protiv raka dojke, a kojim se želi pružiti podrška svim oboljelim ženama kao i upozoriti sve ostale žene na važnost ranog otkrivanja ove zloćudne bolesti. Na području Zagrebačke županije, akciju prodaje narcisa u svim županijskim gradovima organizira Udruga edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije. Centralno događanje bilo je danas u Velikoj Gorici gdje Udruga ima svoje sjedište.

– Ove godine nabavile smo za prodaju 70 tisuća narcisa za područje cijele županije. Ovom javnozdravstvenom akcijom želimo podići svijest naših sugrađana o tome koliko je važan samopregled, odnosno koliko je važno voditi brigu o svome zdravlju. Svaka osoba svoje tijelo najbolje poznaje i svaku promjenu koju uočimo na sebi trebali bi na to reagirati – istaknula je predsjednica Udruge Đurđa Dehin te dodala kako je unazad nekoliko godina smrtnost osoba ipak u padu.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

– Ima više oboljelih, ali važno je naglasiti da je smrtnost manja jer je svijest o ovoj bolesti veća. S time da na kraju sam samopregled nije dostatan, već su tu i ultrazvuk i mamograf, kao i liječnička intervencija. Danas smo zato tu da potaknemo građane na razmišljanje i brigu o svome zdravlju – poručila je Dehin.

Akciji su je jutros na Tržnom centru priključile mnoge sugrađanke, ali i sugrađani koji su kupnjom pušleka narcisa po 2 eura pripomogli radu Udruge. Pružiti podršku, ali i poslati važnu poruku došao je dati i gradonačelnik Krešimir Ačkar.

– Hvala svima koji toliko nesebično, entuzijastično i plemenito djeluju na ovom polju koji spašava mnoge živote. Nastavit ćemo i dalje podržavati ovakve akcije, ne samo na današnji dan i ovakve udruge – istaknuo je gradonačelnik Ačkar.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Rad Udruge podržava i Zagrebačka županija, stoga se akciji priključio i zamjenik župana Ervin Kolarec.

– Drago mi je da su se akciji odazvali brojni sugrađani. Udruga zaista dugi niz godina radi izuzetno kvalitetno i od prvoga dana smo uz njih. Podržat ćemo ih i dalje u njihovom radu – dodao je Kolarec.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

U Velikoj Gorici narcise su se mogle kupiti na tri lokacije, Tržnom centru, Trgu Stjepana Radića i kod Robne kuće, ali brojna gorička društva žena uključila su se u akciju pa su narcise prodavale i u svojim mjestima od Turopolja, Novog Čiča, Pokupskog…

Foto: DŽ ‘Tur’ Turopolje

Foto: DŽ Novo Čiče

 

Foto: Klub žena Pokupsko

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

 

Ova objava FOTO Dan narcisa od Velike Gorice, Turopolja do Pokupskog se prvi puta pojavila na cityportal.hr.