Prijava

Vaša prijava

Zagrebački osmaš sastavio listu za odstrel 27 učenika, policija istražuje, roditelji u strahu !

[]

U jednoj zagrebačkoj školi upravo je u tijeku istraga, zbog slučaja koji jako podsjeća na strašnu tragediju koja je prošle godine potresla čitavu regiju, kada je 13-godišnji učenik iz Beograda ubio devetero učenika i domara.  Kako javlja RTL Danas, učenik osmog razreda jedne zagrebačke osnovne škole sastavio je popis za odstrel na kojemu se nalazio 27 imena učenika, a uz prijetnju je stajala fotografija s oružjem.

Kako je riječ o problematičnom učeniku, jedna je majka slučaj prijavila nadležnim službama. Policija istražuje, ali ne otkrivaju detalje.

– Činjenično da je sve išlo na zataškavanje. Ja sam reagirala u utorak, ravnatelj je imao tri dana da obavijesti sve službe, a on to nije niti je sazvao hitni roditeljski sastanak niti je poslana stručna služba. Na tom popisu datum je bio 3.svibnja, a 1. svibnja imamo krizmu. Roditelji i djeca su u strahu što ako taj dječak izađe, dođe u školu, ne dobivaju nikakav odgovor – izjavila je majka učenika škole u kojoj se dogodio incident. Jer nakon stravične tragedije u Beogradu, u Hrvatskoj je prema protokolu o postupanju u slučaju nasilja među djecom i mladima potrebna što žurnija reakcija.

Foto: PUZ

Iako roditelji tvrde da je učenik suspendiran s nastave do kraja ožujka, ipak se osjećaju bespomoćno.

– Nije pružena nikakva psihološka pomoć niti djeci iz tog razreda niti ostaloj djeci, ima ih koji su preplašeni i ne osjećaju se sigurno u školi niti se mi roditelji osjećamo, vrlo smo zbunjeni jer do dana današnjeg konkretne obavijesti iz škole mi nismo dobili – napomenula je majka jednog učenika.

U tijeku je Vijeće roditelja, nakon kojeg će ravnatelj s problematikom morati pobliže upoznati Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Iz sporne zagrebačke škole poručuju kako je ‘škola poduzela sve mjere koje su bile potrebne i propisane. Sve nadležne institucije koje su trebale biti obaviještene, su obaviještene. Škola je sigurna za boravak učenika i roditelji se ne trebaju brinuti zbog ovog slučaja’.

Je li u ovom slučaju bilo grešaka, odlučit će i prosvjetna inspekcija.

 

 

Naslovnica: Ilustrativni kolaž/ Kristina Stedul Fabac/PIXSELL/Screenshot YT

Ova objava Zagrebački osmaš sastavio listu za odstrel 27 učenika, policija istražuje, roditelji u strahu ! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.