Prijava

Vaša prijava

Sunčana i topla subota, a za nedjeljni izlet možete planirati i proljetno sanjkanje!

[]

‘Ludo’ vrijeme ne posustaje! Kako nam najavljuju prognostičari, vikend će nam donijeti kombinaciju proljeća i zime. Subotnje prijepodne uglavnom sunčano, od sredine dana u većini krajeva promjenljiva naoblaka. Navečer sa sjeverozapada jače naoblačenje s kišom, mjestimice i grmljavinom.

Uz pad temperature u noći u višem gorju susnježica i snijeg. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, uglavnom poslijepodne ponegdje jak, potkraj dana na sjeveru sjeverni, moguće s jakim i olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura od 17 do 22 °C, ponegdje u Gorskom kotaru i Lici malo niža,  prognoziraju iz DHMZ-a.

 

U nedjelju ujutro još povremene oborine, susnježice ili malo mokrog snijega može ponegdje biti i u nižem području. Prijepodne prestanak oborina, a poslijepodne uglavnom suho uz djelomično sunčana razdoblja. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni i istočni. Jutarnja temperatura od 1 do 5°C, a najviša dnevna između 8 i 11°C – najavljuje prognostičar Kristijan Božarov.

Popularna FB stranica za prognozu vremena, Vremenska prognoza by MeteoTeam, najavljuju nedjelju na području Gorskog Kotara uz 10 do 15 centimetara snijega! Susnježice i snijega biti će, kažu, i u Lici. 

No, u već u ponedjeljak će biti prevladavajuće sunčan dan, u unutrašnjosti ujutro ponegdje magla, a uz dnevni razvoj oblaka moguć je poneki lokalni pljusak. U novom tjednu u unutrašnjosti hladnija jutra, a danju toplije, najavljuju prognostičari DHMZ-a.

 

Ova objava Sunčana i topla subota, a za nedjeljni izlet možete planirati i proljetno sanjkanje! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.