Prijava

Vaša prijava

Travanjski ‘Petek na Gorice’ uz brojne novitete i program za sve generacije

[]

Dolaskom proljetnih dana, očekivanja za druženjem na otvorenom sve više se bude, a sljedećeg petka 5. travnja očekuje nas travanjsko izdanje ‘Petka na Gorice’. Centar Velike Gorice ponovno će postati središte veselog druženja, s više od 20 izlagača te programom koji će oduševiti i zabaviti sve uzraste, od najmlađih do najstarijih, najavljuju organizatori. Druženje će trajati od 11 do 18 sati, a popodnevni dio Petka na Gorice, s počekom od 16 sati donosi brojna iznenađenja.

Kroz suradnju s SOS Dječjim selom Hrvatska, ‘Petek’ nudi mogućnost da pokažete svoju velikodušnost i malom gestom učinite veliko djelo. Putem 2D koda imat ćete priliku uplatiti na račun SOS Zajednice mladih u Velikoj Gorici, čime manifestacija postaje simbol zajedništva i podrške onima kojima je to najpotrebnije. Akcija će trajati od travnja pa sve do lipnja.

Na Mljac placu i ovog puta čeka vas pravo gastro putovanje kroz tradiciju i okuse domaće kuhinje. Otkrijte bogatstvo domaćih delicija pripremljenih s ljubavlju i pažnjom lokalnih OPG-ovaca, kluba žena i udruga. Probajte domaći sir i suhomesnate proizvode koji odišu autentičnim okusima, te ne propustite priliku kušati turopoljske štrukle sa sirom i tropom ili pak odabrati zamrznute štrukle Cipov by Ivana Belošević za svoje kućne gastro avanture.

Kada osjetite ‘slatki zov’, svratite do štanda Kluba žena Pokupsko i uživajte u domaćim bakinim kolačima koji čuvaju duh obiteljske tradicije, a svakako sa sobom ponesite i komadić tradicije u obliku domaćeg kruha OPG-a Robić ili pekmeza i sirupa OPG-a Brozović.

Ne zaboravimo ni na čaroliju umjetnosti koja se proteže na Art placu. Ovdje vas očekuje šarenilo unikatnih rukotvorina, ukrasa za dom i prigodnih cvjetnih aranžmana. Prošetajte među štandovima i otkrijte ručno izrađene predmete koji će oplemeniti vaš dom ili poslužiti kao poseban poklon za nekoga koga volite.

Popodnevni program Petka na Gorice, po prvi put nudi raznolike aktivnosti za sve posjetitelje u ovolikom obujmu. Uz prezentacijski dio 6. Chill & grill natjecanja u Etno naselju Novo Čiče, koje će se održati 14. travnja u Novom Čiču, nastup Cheerleading kluba Vegasice donosi energiju i veselje, a ljubitelji roštilja mogu naučiti trikove zanata na BBQ i Grill Masterclassu by Davor Šušković.

S druge strane, gurmani će doći na svoje besplatno degustirajući hranu na štandu The Kurija restorana! Kao uvertiru u ‘plesnjak’ godina na starom terminalu Međunarodne zračne luke Zagreb, ekipa iz BSH events priprema warm up party, a priliku za dobrom čagom uz ritmove moderne muzike imat će i stari i mladi!

Ali Petek na Gorice nije samo za zabavu, već i za učenje i očuvanje baštine. Dan završava interaktivnom radionicom “Glina i vino – Turopoljska kulturna baština”, na koju se potrebno prijaviti putem obrasca Turističke zajednice grada Velike Gorice, gdje svi mogu naučiti nešto novo i uroniti u tradiciju ovog kraja.

 

Ova objava Travanjski ‘Petek na Gorice’ uz brojne novitete i program za sve generacije se prvi puta pojavila na cityportal.hr.