Prijava

Vaša prijava

Mjesec dobrih djela: Mlišani iz Lojtrice prikupljali knjige, igračke, čepove, ali i sadili drveće

[]

Djelatnici i mališani iz Dječjeg vrtića Lojtrica sa svojih četiri hvalevrijedna projekta, uključili su se u obilježavanje Mjeseca dobrih djela koji je zapravo nastao iz Dana dobrih djela. Oni su samo jedni od sedam tisuća pojedinaca i organizacija iz Hrvatske koji svojim sudjelovanjem žele poboljšati živote drugih i na taj način promijeniti svijet. Pokretač činjenje dobrih djela u Hrvatskoj je udruga ‘Djeca za bolji svijet’.

Foto: DV Lojtrica

Mališani iz Lojtrice tako su se prvo uključili u volontersku akciju “Čitam, dam, sretan sam. Svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj!” kojom je obilježen Međunarodni dana darivanja knjiga.

– U akciji su sudjelovala djeca, roditelji i djelatnici iz svih osam objekata vrtića Lojtrica, kao i tvrtka Mail Boxes Etc. VG. Prikupljene slikovnice predane su na Dječju stomatologiju KBC Zagreb, u Hrvatski zavod za socijalni rad Velika Gorica i na Pedijatrijski odjel bolnice Ogulin. Cilj ove naše akcije bio je pobuditi kod djece ljubav prema čitanju i volonterskom djelovanju, potaknuti djecu da više čitaju te da svojim djelovanjem pomognu onima kojima je to najpotrebnije u teškim trenutcima – ističu iz DV Lojtrica te dodaju kako je iduća akcija u kojoj su sudjelovali bila prikupljanje PVC čepova za Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma, a čepove će predati na reciklažno dvorište Čistoće u Zagrebu.

Sakupljale su se i igračke ‘Reci aaa…i čeka te nagrada’ za djecu koja posjećuju Dječji odjel stomatologije KBC-a Rebro, a koja imaju mogućnost izbora igračke kao nagradu za suradnju tijekom pregleda.

Tu je bio i projekt sadnje drveća ‘Zalij drvo da izraste prvo!’ koji se odvijao u područnom objektu vrtića u Selnici Ščitarjevskoj, a bio je u suradnji s mjesnim odborom, VG Komunalcem i Gradom.

Posađeno je 8 stabala javora za koje je izrađen plan održavanja, s naglaskom na održivi razvoj poput prikupljanja kišnice. A uz to u predvorju vrtića izrađen je informativni pano „Kutić dobrih djela“.

– Dobra djela koja činimo ovim projektom su u skladu s globalnim ciljevima za održivi razvoj su očuvanje života na zemlji, očuvanje vodenog svijeta, informiranje o projektu i važnosti volontiranja i brizi za svijet u kojem živimo. Završetak projekta zamišljen je kao druženje svih sudionika na „PiknikDanu“, uz javnu prezentaciju projekta – istaknuli su iz Dječjeg vrtića Lojtrica.

Foto: DV Lojtrica

Ova objava Mjesec dobrih djela: Mlišani iz Lojtrice prikupljali knjige, igračke, čepove, ali i sadili drveće se prvi puta pojavila na cityportal.hr.