Prijava

Vaša prijava

Sjajna vijest za goričke sportaše: Kreće se u izgradnju balon dvorane!

[]

U našoj Zajednici imamo 54 punopravne članice i mislim da nema kluba iz kojeg nam nisu dolazili sa zahtjevom za dodatnim terminima za trening. Taj problem je evidentan, jednostavno nema prostora za sve te sportaše i klubove u postojećim objektima, i zato je ovako nešto bilo neophodno, svi smo presretni što se kreće u realizaciju ovog projekta.

Tim je riječima Goran Kovačić, predsjednik velikogoričke Zajednice sportskih udruga, dočekao trenutak koji se s veseljem iščekivao: na prostoru uz Gradsku sportsku dvoranu niknut će balon dvorana za treninge.

“Od jučer smo još korak bliže novom sportskom sadržaju u našem Gradu. Objavljen je poziv za podnošenje ponuda za izgradnju polivalentne balonske sportske dvorane. Ponude se mogu podnijeti do 3. svibnja 2024. do 10 sati”, objavio je zamjenik gradonačelnika Neven Karas na svom profilu na Facebooku, ponudivši nam prvi put i priliku da vidimo kako bi sve skupa trebalo izgledati.

Budući da Karas uz funkciju gradonačelnika obnaša i funkciju predsjednik našeg rukometnog kluba, nekako je bilo i logično da se baš njemu povjeri vođenje ovog projekta, koji nije slučajno javno objavljen upravo sad. Srijeda je sve bliže i naravno da ćemo samu trenutak prezentacije nove trenažne dvorane svrstati u izborni kontekst, ali to je našim sportašima u cijeloj priči – najmanje važno.

Puno je važnije da će se to stvarno dogoditi, da će Velika Gorica dobiti novi sportski objekt, i to u obliku koji je trenutačno najpotrebniji. Prostor za trening je ključan, a tog prostora će od sredine sljedeće godine biti puno više.

– To je moderna verzija balona, neusporediva sa balonima kakvih već ima u našem gradu. Ovaj balon ima tri komore, svoje hlađenje i grijanje, tako da nikome u njemu sigurno neće biti hladno zimi ili vruće ljeti. Dugačak je 70 metara, širok 35 metara. Ima tri poprečna košarkaška, odnosno odbojkaška igrališta, jedno rukometno, svlačionice i skladišnji prostor. Podloga će biti sportski pod najviše kvalitete, antistresni, certificiran od strane IHF-a, FIBA-e i drugih krovnih organizacija… I prvenstvena namjena tog balona bit će rad s mladima – pojasnio je Goran Kovačić o kakvom se točno objektu radi.

U gradu u kojem egzistiraju dva ženska i jedan muški odbojkaški klub, dva ženska i dva muška rukometna kluba, kao i jedan košarkaški, jedan dodatan rukometni i tri dodatna košarkaško-odbojkaška igrališta donijet će veliki pomak prema naprijed. Iako, za vjerovati je da ni to neće do kraja riješiti sve potrebe, pa će se opet čekati prvi sljedeći objekt. Dobra je vijest što i on dolazi…

– Novi sportski objekt dobit ćemo i izgradnjom škole u Kurilovcu, koju se planira završiti do 2027. godine. U tom projektu je također trodjelna dvorana, koja će biti još i veća nego Gradska sportska dvorana, a imat će i male tribine. Dobra je okolnost što se u toj školi planira jednosmjenska nastava, što će ostaviti puno prostora za sportaše u popodnevnim i večernjim satima – veseli se Kovačić.

Uz sve to, renovira se dvorana u OŠ Eugena Kumičića, gradit će se i još jedna manja dvorana u sklopu proširenja škole, a sve su to pomaci koji će pružiti puno veće mogućnosti velikogoričkim sportašima. Da, srijeda se bliži, ali koga briga… Važno je da se dogodi.

Ova objava Sjajna vijest za goričke sportaše: Kreće se u izgradnju balon dvorane! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.