Prijava

Vaša prijava

Dvije Lane, Katarina i Sara iz TKD Velika Gorica nastupile ne prestižnom turniru u Srbiji

[]

Četiri taekwondoašice iz goričkog kluba natjecale su se proteklog vikenda na velikom prestižnom turniru „G2“ Galeb Belgrade Trophy – Serbia open. Turnir je okupio 1200 natjecatelja iz više od 50 država svijeta, a na koji su se došli okušati vrhunski natjecatelji kako bi osvojili što više bodova te se pozicionirali na rang listama i zauzeli što bolje pozicije u ždrijebu za Europsko prvenstvo.

Na turniru su nastupile juniorke Lana Horvat, Lana Gavrilov i Katarina Bačurin, kao i seniorka Sara Habijančić iz TKD Velika Gorica.

– Iako su juniorke dobro i kvalitetno odradile svoje borbe, na žalost nisu uspjele doći do medalje te su sve tri zauzele deveto mjesto. Ovo je veliko iskustvo za naše sportašice te veliki poticaj za daljnji rad koji sigurno neće izostati – ističu iz kluba.

Seniorka Sara Habijančić je s osvojenim 5. mjestom osvojila i nove velike bodove za svjetsku rang listu i sad je na diobi 100. tog mjesta rang liste.

– U seniorskoj konkurenciji kod Sare bilo je prijavljeno 30 sportašica. Sara je sa svojim bodovima bila 9 nositelj turnira te je tako izbjegla 1.kolo. U drugom kolu čekala ju je predstavnica iz Rumunjske koju je pobijedila u rundama 2:0. U četvrtini finala i borbi za medalju čekala ju je prva nositeljica njene kategorije te dvanaest godina starija Turkinja Kubra Ilgun koja ima osiguran nastup na OI u Parizu. Sara je svojim brobama borbama pokazala da se može nositi i s tako velikim protivnicama, a vjerujemo da će naši članovi iz ovako velikih mečeva u budućnosti izlaziti kao pobjednici – dodaju iz kluba.

Koliko je turnir bio iznimno jak govori i činjenica da je na ovom turniru nastupilo 25 športašica i sportaša koji će nastupiti na olimpijskim igrama u Parizu ovo ljeto.

S Goričankama je već standardno nastupila i Riječanka Sara Prpić, juniorka koja zadnje dvije godine trenira i odlazi s njima na turnire, a na ovom je natjecanju osvojila brončanu medalju.

 

Ova objava Dvije Lane, Katarina i Sara iz TKD Velika Gorica nastupile ne prestižnom turniru u Srbiji se prvi puta pojavila na cityportal.hr.