Prijava

Vaša prijava

Na Rujevici uz obećanje: ‘Benzinska ili janjetina, nije problem, samo da dobijemo!’

[]

Tri puta ove sezone Gorica je igrala protiv Rijeke, predvođene čovjekom koji je počeo sezonu upravo na klupi našeg prvoligaša, i sva tri puta doživjela je poraz. Počevši od prvoga gostovanja na Rujevici, kad je bomba Marca Pašalića riješila susret (1-0), preko otvaranja proljeća po terenu sa sniježnim tragovima i vodstva Gorice od 2-0, pa na kraju i poraza 2-3 u finišu, sve do posljednjega ogleda u Velikoj Gorici, ovom prilikom po snažnoj kiši, opet u nemogućim uvjetima, u kojima je Rijeka realizirala dva od tri penala i slavila 2-0.

– Dosta dobro poznajem momčad Gorice, budući da sam je i vodio u prva četiri kola. Odigrat ćemo pravu utakmicu na normalnom terenu, za razliku od one dvije u sibirskim uvjetima u Velikoj Gorici – osvrnuo se na ta dva velikogorička ogleda Željko Sopić u najavi četvrtog ogleda sa svojom bivšom momčadi.

– Momčad Gorice izrazito respektiram, kao i svog prijatelja, njihova trenera Rajka Vidovića. Nakon dosta loše serije jako dobro ih je posložio. Protiv Dinama su pružili korektan otpor. Čeka nas zahtjevna utakmica, ali ponovit ću ono što govorim od prvog dana. Nije bitno tko dolazi na Rujevicu. Znamo kako ćemo se postaviti i od prve minute ćemo krenuti uzeti sva tri boda – poručio je Sopić.

Na čelu je ljestvice, u velikoj borbi za naslov, na gotovo nestvarnom proljetnom učinku, ali ne bi smio Sopa zaboraviti da je Gorica u prošlosti često znala utišavati Rujevicu, na kojoj je onomad i debitirala u HNL-u.

– Nakon Dinama, čeka nas još jedna jako teška i zahtjevna utakmica, protiv izuzetno kvalitetne Rijeke, koja je pokazala da je trenutačno, po mome mišljenju, najbolja momčad u ligi. Ove godine u 14 utakmica imaju 13 pobjeda i poraz od Dinama u Maksimiru, što govori o koliko se kvalitetnoj momčadi radi. Na klupi imaju vrhunskog stručnjaka, koji ih jako dobro vodi, čvrsti su i organizirani, u 14 utakmica primili su samo četiri gola… Stvarno jako, jako kvalitetni – nahvalio je trener Gorice Rajko Vidović sljedećeg protivnika, ali onda spremno i dodao:

– Unatoč svemu tome, imamo i mi svoj plan. Da će biti teško, sigurno hoće, ali imamo svoje ciljeve i pokušat ćemo dati sve od sebe. Želimo biti hrabri, imati pravi pristup, stvarati situacije prema naprijed, a koliko ćemo biti koncentrirani u realizaciji, to ćemo tek vidjeti. Kažem, plan i ideju imamo, sve drugo bit će stvar koncentracije.

Protiv Dinama i prijatelja Jakirovića doživio je prvi poraz na klupi Gorice, ali i vidio neke ohrabrujuće detalje.

– Vidio sam da se promijenio pristup, da je tu bila želja i dobra energija, da su dečki vjerovali u sebe. Mislim da je to put kojim trebamo ići i vjerujem da ćemo rasti iz utakmice u utakmici, biti sve bolji u tom smislu. Naravno da moramo poštovati i respektirati protivnike poput Dinama ili Rijeke, ali ne smijemo se nikoga bojati, moramo vjerovati da svakoga možemo pobijediti. U nogometu ne pobijedi uvijek favorit na papiru, zato i jest sport broj jedan – poentirao je Vidović, nekoć i sam igrač Rijeke.

Kad je preuzeo Goricu, poručio je kako mu je prvi cilj vratiti momčadi samopouzdanje, a upravo na tome najviše i radi.

– Idemo naprijed u dobrom ritmu, blizu smo onome što sam želio kad sam došao. Iskreno, volio bih da su nam Dinamo i Rijeka došli koje kolo kasnije, pa da idemo na njih još malo bolji u tom segmentu samopouzdanja, ali sa svima moramo igrati. Moramo raditi i dalje jako naporno, uz to i vjerovati u sebe u svakom trenutku. I nikoga se ne bojati – poželio je Vidović i dodao:

– Bit ćemo dobri, uvjeren sam u to…

S bivšim suigračem, kolegom i prijateljem Sopićem ovih je dana navodno igrao i malo nogomet, redovno su u kontaktu, ali to nije razlog da Rajko ne krene najjače moguće na Željka, da mu ne pokuša nanijeti prvi domaći poraz ovog proljeća.

– Čujemo se, mi smo prijatelji, igrali smo zajedno, čujem se s velikim brojem bivših suigrača i kolega. Međutim, svatko ima svoju momčad, svoj klub, svatko se bori za sebe, sve drugo pada u drugi plan i budite uvjereni da ću napraviti sve što mogu da mi dođemo do pobjede u nedjelju – logično rezonira Vidović, koji je protiv Dinama ponudio priliku i 17-godišnjem Luki Vrziću.

– Taj dečko je juniorima dokazao da se radi o izuzetnom talentu. Na treninzima oduševljava, radi jako dobro i kvalitetno, a naš put i mora biti takav. Pogotovo u ovoj situaciji, mi moramo dati priliku mladim igračima da pokažu što i koliko mogu, da znamo na koga možemo računati za sljedeću sezonu – svjestan je Vidović.

Svjestan je, također, i da ima potpuno drukčiju situaciju od Sopića, barem uoči i tijekom utakmice, no ne bi imao ništa protiv da dobije priliku “kopirati” Sopu nakon utakmice. Trener Rijeke pobjede slavi na benzinskim postajama, čašćenje igrača već je postalo normala…

– Nisam ja još došao do Sopićeve razine. Volio bih da mogu svaki put počastiti, jer to bi značilo da pobjeđujem, a bilo bi mi posebno drago da imam razloga počastiti dečke nakon Rujevice. A sad, hoće li to biti benzinska ili janje, lako ćemo se dogovoriti. Samo da bude pobjeda. I da, to je obećanje! – zaključio je Vidović.

Na raspolaganju su mu svi igrači osim Ndockyta, prilika je tu, na velikoj sceni, na punom stadionu, ali nema nikakve dvojbe da će Gorica morati odigrati spektakularnu partiju da bi prekinula čudesni riječki proljetni niz. “Misija Rujevica” kreće od 19.30 sati, na zatvaranju ovoga kola…

Ova objava Na Rujevici uz obećanje: ‘Benzinska ili janjetina, nije problem, samo da dobijemo!’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.