Prijava

Vaša prijava

Plesni klub Barbara osvajač Kupa Mediterana u mažoret sportu


Prvi Kup Mediterana u mažoret sportu u organizaciji Hrvatskog udruženja mažoret timova (HUMT) i pod okriljem novoosnovane Europske asocijacije mažoret timova (EMTA – European Majorette Teams Association) održan je u Sportskoj dvorani Crikvenica 05. i 06. rujna 2015. godine. Sudjelovalo je preko 250 mažoretkinja iz šest država (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Češka, Italija, Slovenija i Hrvatska). Na 1. Kupu Mediterana sudjelovali su: Mažoretkinje Općine Martinska Ves, Mažoretkinje Dubrovčan (Dubrovčan), Plesni klub Dijamant (Sisak), Plesni klub Barbara (Velika Mlaka/Veliko Polje), Plesna udruga Ritmokracija (Zagreb), Mažoretkinje Grada Opatije, Mažoretkinje Grada Poreča, Ročke mažoretkinje (Roč,Istra), Vodiške mažoretkinje (Vodice), Halubajke (Viškovo), Halubajske mažoretkinje i Twirling klub (Viškovo), Mažoretkinje Sv.Ivana Zeline, Mažoret klub Mona (Nachod, Češka), Modest (Tivat, Crna Gora), Aurora (Italija), The Golden Majorettes (Italija) i Mažoretni klub Takt (Novo Mesto, Slovenija).

 

Poduka iz plesa, sudačke licence i prijem

Prvi dan je bio rezerviran za plesni tečaj odnosno seminar za sve prijavljene mažoretkinje (152) i njihove trenerice odnosno voditeljice, a teorijski i praktični dio tečaja perfektno su odradile profesorice mažoret plesa Monika i Ana Bergerova iz Češke (Mažoret klub Mona, Nachod), a sjajne demonstratorice su bile mažoretkinje iz njihovog kluba (trenerica Ana Bergerova, Aneta Vackova, Adela Černa i Tereza Kubinova). Uvečer je u Gradskloj sportskoj dvorani pred posve ispunjenim gledalištem održan Gala koncert (defile ulicama Grada Crikvenice otkazan je zbog kiše). Tom prigodom uručene su sudačke licence novim internacionalnim sutkinjama: Veroniki Ivoš, Lori Kalčić, Tanji Sobotinčić Gašparić (sve iz Hrvatske), Aleksandri Peričić, Anuški Vlahović, Jovani Radović (sve iz Crne Gore) i Amiri Salković (BiH). Voditeljicama plesnog tečaja Moniki i Ani Bergerovoj dodijeljene su zahvalnice. Nedjelja je bila natjecateljski dan, a prije natjecanja u prostoru sportske dvorane dogradonačelnik Grada Crikvenice Veselko Mutavgjić upriličio je prijem za čelnike međunarodnih i nacionalnih mažoret organizacija i za kompletnu delegaciju iz Češke.

 

Pobjednice Kupa Mediterana

Mažoretkinje u sva tri uzrasta (kadetkinje, juniorke i seniorke) natjecale su se u 13 disciplina i 34 uzrasne kategorije, izvedeno je sveukupno preko 80  koreografija. Sudački žiri bio je sastavljen od sedam internacionalnih sutkinja i sudaca.

Prvi pobjednici 1. Kupa Mediterana su: Plesni klub Barbara (Velika Mlaka/Veliko Polje) u konkurenciji kadetkinja, Mažoretkinje Grada Opatije u juniorskoj konkurenciji i Mažoretkinje Općine Martinska Ves u seniorskoj konkurenciji. Uručeni su im veliki pehari i simbolična novačana nagrada od 100 eura (novčana nagrada je novitet na europskoj mažoret sceni). Pobjednice po pojedinim disciplinama, pojedinačno i formacije, nagrađene su medaljama, a odličja su dobivale i njihove trenerice. Svi domaći i inozemni timovi dobili su spomen diplome. Na manifestaciji su mažoretkinje pozdravili predsjednik EMTA-e Vlado Palac, predsjednica IFMS-a (International Federation Majorette-Sport) Marta Pavelkova i predsjednica HUMT-a Milosava Katić.

 

Crikvenica

Organizacija natjecanja bila je vrlo dobra, a da na stejdžu sve protekne u taktu plesne glazbe pobrinuo se Flekica, sisački velemajstor za manifestacije ovakve vrste. Međunarodno natjecanje mažoretkinja u Crikvenici rezultiralo je osnivanjem udruge Crikveničkih mažoretkinja i one su na prvi dan školske 2015./2016. godine (ponedjeljak, 07. rujna) imale prvi trening. Treninge će voditi Lori Kalčić (trenerica Opatijskih mažoretkinja) i Mirjana Vićević, koja već ima iskustvo s treniranjem mažoretkinja.

Natjecateljice i njihova pratnja bili su smješteni u hostelu ”Karlovac” u Selcu. Sjajan domaćin nam je bio direktor mr.sc. Marijan Karlić i njemu ide posebna zahvala.

galerija fotografija:

&&&&&&&&ℑℑℑ&&&ℑ&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&ℑ