Prijava

Vaša prijava

Na Danima europske baštine više od 50 zemalja


Sutra u Velikoj Gorici počinju „Dani europske baštine“. Manifestaciju otvara izložba „Ugodno i komforno stanovanje u obnovljenom turopoljskom čardaku“ koja će biti postavljena u Muzeju Turopolja. Petak je rezerviran za predavanje u Gradskoj knjižnici na temu ‘Primjer modernizacije Turopolja u kontekstu jezgre i periferije’.

Svi koji još niste razgledali novouređenu kuriju Modić Bedeković, imat ćete priliku to učiniti u subotu, kada će biti otvorena za sve posjetitelje od 10 do 17 sati. Završnica će biti u nedjelju u Buševcu. U 18 sati biti će održana sveta misa u kapeli sv.Ivana Krstitelja koja je izgrađena krajem 17. stoljeća, a upravo je zajedno s pripadajućim okolišem, u cijelosti obnovljena. Nakon mise u 19 sati slijedi koncert Velikogoričkog komornog ansambla, a od 20 sati druženje uz kulturno-umjetnički program kraj tradicijske okućnice Ogranka „Seljačke sloge“ Buševec.

„Dani europske baštine“ manifestacija je međunarodnog karaktera u kojoj sudjeluje više od 50 zemalja, a ideja je omogućiti svakoj članici da svoju baštinu prezentira kao dio sveukupnog europskog kulturnog identiteta.