Prijava

Vaša prijava

STROŽA KONTROLA Policija će vas kazniti i ako niste vezani na stražnjem sjedalu auta


Nije neka vijest kada policija kreće u još jednu akciju kontrole, ali najava da će detaljno tražiti putnike u automobilu koji nisu vezani na stražnjem sjedalu, onda je i za rubriku Hot News. U paleti mnogih prekršaja koji nam prijete u svakodnevnoj vožnji, pojavila se tako još jedna opasnost za naš kućni proračun.

Po ‘džepu’, dakle, možete dobiti i ako ste ‘stražnji’ putnik.

Akciju koja počinje u petak, 2. listopada, a trajat će do nedjelje, 4. listopada, policija službeno naziva ‘Alkohol i droge i brzina’, a plavci je pokreću radi povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja. Kontrolirat će prekoračenje dopuštene brzine, vožnju pod utjecajem alkohola i/ili droga i dakle, vezanje vozača i putka na svim sjedećim pozicijama.

– Dosljedno će se provoditi sankcioniranje prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, kako sudionika na prednjim sjedalima tako i na stražnjim sjedalima u vozilu te nepropisnog prijevoza djece, kao bitnih elemenata sigurnosti prometa koji direktno utječu na posljedice prometnih nesreća – poručili su iz policije.