Prijava

Vaša prijava

Turopoljske skitnje: Evo što sve očekuje znatiželjne skitače


Bliže se još jedne Turopoljske skitnje, a prijave su u tijeku. Ovogodišnje skitnje počinju 16. listopada okupljanjem „skitača“ ispred Muzeja Turopolja, odakle se u 11 sati kreće prema Kominu i Sv. Ivanu Zelini, gdje sve zajedno čekaju brojna iznenađenja.

– Pokušavamo napraviti program koji skitačima neće biti previše naporan, već jedno ugodno druženje uz upoznavanje kulturnih bisera, kako graditeljstva tako jedne nematerijalne baštine. Mnogi ne znaju da mi upravo u blizini, u krugu 50 kilometara imamo bisera kojima bi se svijet ponosio – kaže Snježana Špehar, voditeljica glazbene djelatnosti u Pučkom otvorenom učilištu.

Prva postaja ovogodišnjih skitača je Komin i crkva Sveta Tri Kralja, biser baroknog graditeljstva.
– Ona je jedna od rijetkih crkvi u kojoj je cijela unutrašnjost prekrivena freskama i štukaturom, ženskim i muškim likovima kao alegorijama – ističe Špehar.

Potom slijedi posjet samom gradu Svetom Ivanu Zelini gdje će posjetiti crkvu i muzej.

– Po povratku stižemo u Gradiće i tamošnju etno kuću za koju mnogi niti ne znaju da je otvorena. Članovi KUD-a Gradići za nas će pripremiti glazbeni program. Nakon povratka u Veliku Goricu slijedi jedno iznenađenje kojeg neću otkriti – tajanstvena je Snježana Špehar.

Prijave se primaju na info pultu Pučkog učilišta. Cijena izleta je 60 kuna. Broj mjesta je ograničen stoga požurite i rezervirajte svoje mjesto u autobusu već danas!