Prijava

Vaša prijava

Svjetski Dani zdravlja – Starije osobe, Dan vida, Dan srca


Druga polovica prošlog tjedna bila je obilježena na Tržnom centru svojevrsnom trodnevnom manifestacijom, odnosno bila je posvećena starijim osobama, vidu i srcu. Organizatori su bili: Dom zdravlja Zagrebačke županije, Ispostava Velika Gorica (ravnatelj dr. Stjepan Zagorac), Veleučilište Velika Gorica, Udruga VG Dijabetičar i Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije.

U četvrtak (01.10.) obilježen je Svjetski dan starijih osoba tako što je zainteresiranima mjeren tlak i šećer te su upriličene konzultacije s internistom.

Svjetski dan vida obilježen je u petak (02.10.) mjerenjem očnog tlaka i oštrine vida te konzultacije s oftalmologom, a sve su to odradile djelatnice i studenti veleučilišta Velika Gorica.

U subotu (03.10.) je na programu bilo obilježavanje Svjetskog dana srca (mjerenje tlaka, kolesterola, triglicerida, indeksa tjelesne mase) s nadzorom kardiologa – dr. Jasmine Ćatić. Odziv građana bio je prema očekivanju i njihov broj bio je skoro podjednako raspoređen na sva tri dana. Inicijator manifestacije dr.Stjepan Zagorac bio je zadovoljan provedbom kompletnog programa: – Cilj ove akcije, kao i one u mjesecu lipnju bio je i jeste senzibiliranje ljudi za skrb za vlastito zdravlje i zdravlje drugih, kao i ukazivanje na činjenicu kako je prevencija prvi korak u zaštiti zdravlja. Bit ću uvijek na dispoziji ljudima narušenog zdravlja, ali ću uvijek upozoravati na istinu kako o našem zdravstvenom stanju moramo ponajprije skrbiti u vlastitom domu.

foto: David Jolić
foto: David Jolić
foto: David Jolić
foto: David Jolić
foto: David Jolić
foto: David Jolić
foto: David Jolić
foto: David Jolić
foto: David Jolić
foto: David Jolić
foto: David Jolić